970x250_appec2021
Albert Mediavilla guanya el Concurs d\'Insígnies de Mestres Artesans

Notícies

Albert Mediavilla guanya el Concurs d'Insígnies de Mestres Artesans

bonart barcelona - 15/04/16
Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_Artepoli 2018
El Departament d'Empresa i Coneixement, a través del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM), ha seleccionat la Insígnia de Mestre Artesà 2016. L'obra artesanal "Perseverança" d'Albert Mediavilla Soler, alumne de l'Escola de Joieria del Col·legi de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya (JORGC), ha guanyat el primer premi de l'onzena edició del Concurs d'Insígnies de Mestres Artesans per al disseny i producció de la insígnia que es lliura anualment als artesans catalans guardonats amb el Diploma de Mestre Artesà.

La peça guanyadora del concurs "Perseverança" ha estat escollida per la curiositat que desperta en l'espectador, la seva interacció amb el portador i per la seva excel·lent execució tècnica.

L'Àrea d'Artesania del CCAM ha organitzat per onzè any consecutiu aquest concurs on enguany hi han participat els alumnes de sis escoles catalanes: EAD Tarragona, EAD Arsenal (Vilafranca del Penedès), EAD Llotja, EAD Massana, EAD La Industrial, Escola del JORGC (Col·legi de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya).

En aquesta onzena edició han concursat un total de 51 peces artesanals, de les quals s'ha atorgat un primer premi dotat amb 500 euros per a l'obra "Perseverança" d'Albert Mediavilla Soler. Un segon premi, dotat amb 250 euros, per a la peça "Origen" d'Elkin Muñoz de l'Escola d'Art La Industrial, i 3 mencions especials a les obres de Marina Solé Vilalta de l'Escola del JORGC, Ruth Copons de La Industrial i Natàlia Bru de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona.

El jurat que ha escollit les peces premiades ha estat configurat pel cap de l'àrea d'Artesania del CCAM, Xavier Villas, la directora adjunta de l'Escola Llotja, Núria López-Ribalta, el director de l'Escola Arsenal, Albert Abella, la professora de l'Escola d'Art de Tarragona, Empar Escobar, el director de l'escola Massana, Xavier Capmany, el director de La Industrial, Xavier Aguado, la directora i la presidenta de l'Escola del JORGC, Núria Serret i Núria Ruiz, els mestres artesans i joiers, Jordi Sugranyes i Josep Cayellas, i el tècnic de Promoció Cultural d'Artesania del CCAM, David Places.

El mes de juliol, durant la celebració de la Setmana d'Artesania de Catalunya, s'inaugurarà a la galeria Koetània de Barcelona la mostra itinerant que recull les peces participants en el concurs d'enguany més la col·lecció d'Insígnies del Mestre Artesà, una exposició que es podrà visitar en diferents indrets de Catalunya durant aquest 2016.

Et poden
Interessar
...