banner-elscatala-817x88px
Es Baluard i DKV Seguros convoquen la tercera edició de la Beca a la creació videogràfica

Convocatòries

Es Baluard i DKV Seguros convoquen la tercera edició de la Beca a la creació videogràfica

bonart palma - 22/04/16
Impremta Pages - banner-180x178BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
Es Baluard i DKV Seguros han convocat per tercer any consecutiu la Beca de producció a la creació videogràfica, que donarà lloc a una obra que s'exposarà a Es Baluard a partir de novembre de 2016. Dotada amb 5.000 euros, podran presentar-s'hi projectes específics, originals i inèdits. No s'admetran aquells treballs que hagin estat editats o premiats anteriorment. El termini de presentació del projecte conclou dia 15 de juny de 2016. Aquest s'haurà d'enviar a Es Baluard al correu electrònic artistica02@esbaluard.org

La tercera edició de la Beca de producció a la creació videogràfica compta amb el següent comitè de valoració: Jurat: Javier Hontoria (comissari i crític d'art); Tania Pardo (comissària i crítica d'art); Nekane Aramburu (directora Es Baluard); Alicia Ventura (assessora i comissària Colección DKV) i Juan Bautista Peiró (comitè assessor Colección DKV). Assessors del Jurat: Gloria Picazo (comissària i crítica d'art) i Pedro Ortuño (artista. Director i Professor titular de la Facultat de Belles Arts. Múrcia).

Aquest és el tercer any que DKV i Es Baluard convoquen aquest ajut. El 2014, les artistes Elssie Ansareo (Mèxic D.F., 1979) i Alaitz Arenzana (Bilbao, 1976) van obtenir la beca per a produir l'obra (Preposición) La Habitación, rodada el 2014 amb interns de l'Hospital Psiquiàtric de Zamudio a Bizkaia. En la seva anterior edició, la beca va recaure en Javier Artero (Melilla, 1989), que va realitzar Skyline, rodada en aquesta ocasió a l'Hospital de Dénia Marina Salud i centrada en la idea d'horitzontalitat aplicada a la visió del paisatge natural o artificial. Van ser projectades a Es Baluard a finals de 2014 i 2015, respectivament.

La col·laboració de DKV Seguros amb Es Baluard està integrada en el programa d'art Artèria DKV, a través del qual DKV Seguros promou diferents accions dirigides a fomentar la creació artística, com una via de comunicació i expressió, motor de salut i forma de potenciar el desenvolupament personal. El programa Artèria DKV inclou també la Col·lecció DKV, que compta amb prop de 550 obres realitzades per 225 artistes espanyols, el concurs "Fresh Art" dirigit a estudiants preuniversitaris i que està actualment en procés de recepció de candidatures; i la càtedra d'empresa "DKV Arte y Salud" en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV) que contribueix a la formació i difusió de nous artistes.

Grupo DKV és part de Munich Health, un dels tres segments de negoci de Munic Re que reuneix el seu coneixement global sobre salut en assegurances, reassegurances i gestió de risc. Com a unitat de negoci dins de Munic Re, Munic Health cobreix un ampli espectre de solucions de salut.

A Espanya, Grupo DKV està implantat en tot el territori nacional, amb una àmplia xarxa d'oficines i consultoris en què treballen gairebé 2.000 empleats, i que dóna servei a prop de 2 milions de clients.

Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma és un museu d'art modern i contemporani, un dels més destacats de l'estat espanyol en el seu gènere, situat a Palma i inaugurat el 2004. Com a gran museu de les Illes Balears compta amb un fons de més de 600 obres d'art modern i contemporani vinculades a artistes de l'àmbit de les Illes i/o de referència internacional. Es Baluard és catalitzador i emissor d'història, tendències contemporànies i formació a través de programes d'exposicions, activitats i cicles educatius, a més d'un laboratori viu per a les pràctiques creatives actuals.

La principal missió del museu es focalitza en les funcions que donen sentit a la mateixa paraula "museu". És a dir: conservar, documentar i promoure el patrimoni vinculat a les col·leccions custodiades per Es Baluard, amb l'objectiu de consolidar i difondre el valor patrimonial de l'anomenat art modern i contemporani.

A la imatge, Javier Artero durant el rodatge d'Skyline. (Beca DKV Seguros/Es Baluard 2015)

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021