banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"J'ai dessinée la guerre" al MUME

bonart la jonquera - 26/04/16
banner-elscatala-180x180pxImpremta Pages - banner-180x178
El Museu Memorial de l'Exili (MUME) de La Jonquera presenta el 30 d'abril a les 11.30 h l'exposició "J'ai dessinée la guerre. La mirada de Françoise i Alfred Brauner" que es podrà visitar fins al 12 de juny.

Aquesta exposició proposa, d'una banda, un retrat de les guerres en l'època contemporània a partir de dibuixos realitzats per infants que s'han trobat atrapats en aquests conflictes. De l'altra, els dibuixos són també un testimoni personal punyent de l'experiència dels infants en els contextos bèl·lics.

L'exposició es basa en els fons dels dibuixos fets per infants en temps de guerra que van recollir Françoise i Alfred Brauner en el decurs del segle XX; des de la Guerra Civil espanyola fins a Txètxènia passant per la Segona Guerra Mundial, Vietnam, Algèria, Afganistan, Palestina...
L'exposició, les curadores de la qual són Rose Duroux i Catherine Milkovitch-Rioux (Université Blaise Pascal, Clermont-Ferrand), ha estat realitzada en el marc del programa de recerca de l'Agence Nationale pour la Recherche Enfance, Violence, Exil. Així mateix, té el patrocini de la Unesco.

Catherine Milkovitch-Rioux assistirà a l'acte d'inauguració i farà una intervenció entorn del projecte EVE (Enfance, Violence, Exil), un projecte encapçalat per la Université Blaise Pascal.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat