FCC-Segell-banner4
\

Biblioteca

"Pere Català i Pic. Fotografia, publicitat, avantguarda i literatura (1889-1971)" de Pablo Giori

bonart barcelona - 26/04/16
BanerJaumeRiba05Eude, generic
Pere Català i Pic. Fotografia, publicitat, avantguarda i literatura (1889-1971) de Pablo Giori revisa la trajectòria de Pere Català i Pic, un dels exponents més importants de la fotografia catalana, ens permet explicar la quotidianitat de l’ofici i alhora seguir de primera mà la història de Catalunya des de la perspectiva d’un intel·lectual, d’un self-made man.

Català Pic és conegut sobretot com a fotògraf i com a autor del famós cartell «Aixafem el feixisme», però també va treballar en un banc, va ser aprenent, pintor i retratista, pare, activista de la pàtria petita, fototècnic publicitari, articulista i professor del Seminari de Publicitat, creador del Comissariat de Propaganda i cap d’edicions, literat sense publicacions, fotògraf industrial i artístic, calçotaire, alguerista, sardanista, viatger incansable i, sobretot, amic dels amics.

Pablo Giori (Tucumán, Argentina, 1986) ha estudiat Filologia hispànica, amb la millor nota de la seva promoció, té dos màsters (Universitat de Girona i Universitat Rovira i Virgili) i actualment realitza el doctorat amb una beca del Ministeri d’Educació amb una recerca comparativa entre el Quebec i Catalunya. Investiga temes de cultura popular, fotografia, història, música, societat civil i nacionalisme, i forma part del grup «Itineraris reformistes, perspectives revolucionàries (1909-1949)» de la Universitat de Girona. Des del 2012 treballa en l’Arxiu Pere Català, i el 2013 va guanyar el Premi Fundació Ciutat de Valls per aprofundir en el coneixement de la figura de Pere Català i Pic.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88