BannerFCC_Bonart
Elena del Rivero, Artista Convidada a Masquelibros

Notícies

Elena del Rivero, Artista Convidada a Masquelibros

bonart madrid - 28/04/16
La-Galeria-201602-recursBaner_MarDeFons_Bonart_180x180
L'artista Elena del Rivero serà l'Artista Convidada a la cinquena edició de Masquelibros, que se celebrarà del 20 al 22 de maig a la BPM Eugenio Trías del El Retiro.

Elena del Rivero (València, 1952) és actualment una de les veus imprescindibles de l'art contemporani nacional i internacional ja que la seva obra forma part d'importants col·leccions d'art de tot el món entre les que destaquen les del Museu d'Art Modern de Nova York (MOMA), el Museu Reina Sofia (Madrid), la Yale University Art Gallery, la National Gallery of Art de Washington DC, l'IVAM (Institut Valencià d'Art Modern) o el CEGAC - Centre Galego d'Art Contemporània de Santiago de Compostel·la.

L'artista valenciana - "d'ulls oberts i orelles disposats", com ella mateixa s'ha definit alguna vegada - no diferencia entre vida i obra, i en el seu treball, de vegades conceptual, de vegades pura artesania, integra tot el que veu, el que llegeix i el que escolta, utilitzant el que està al seu voltant, la vida quotidiana, la rutina, els patrons de conducta, els ensenyaments, l'imaginari col·lectiu d'una manera simbòlica.

A la fira exposarà la peça La Perfecta Casada, una instal·lació de 19 metres de llarg, amb més de 700 pàgines del llibre homònim de Fra Luis de León cosides a una gegantina peça de tul. El llibre de 1583, recollia el corpus d'ensenyaments i deures de les dones casades a l'Espanya del segle XVI. Per això, l'artista se serveix de les seves pàgines per reivindicar una subversió dels rols tradicionalment associats a la dona.

Et poden
Interessar
...