BannerFCC_Bonart
Terol celebra el Geolodia amb un \

Notícies

Terol celebra el Geolodia amb un "safari paleontològic"

bonart terol - 01/05/16
Baner_MarDeFons_Bonart_180x180Banner-Tina-180x180px_v1-cat
Aquest any tots els amants de la natura podran gaudir d'una nova edició de 'Geolodía', una trobada dominical en el qual els investigadors comparteixen amb els assistents la interpretació d'algun tret geològic singular.

En aquesta ocasió s'han triat els voltants de la ciutat de Terol, gràcies a la riquesa geològica i paleontològica que atresora el seu entorn per organitzar un "safari paleontològic". Entre altres peculiaritats es presentaran a la zona dels Mansuetos els estrats del Turoliense, una divisió geològica dels sediments continentals d'àmbit mediterrani que comprèn l'interval temporal de 8,7-5.300.000 d'anys que serveix per definir aquest interval utilitzat mundialment en la nomenclatura geològica. Se celebrarà el dia 8 de maig a partir de les 10.30 h.

Els nombrosos jaciments amb fauna de mamífers trobats al terme municipal de Terol i els seus voltants (Concud, Aldehuela, Villalba Baixa ...) així com la seva geologia permeten interpretar un paisatge dominat en aquells temps per un llac de poca profunditat amb faunes de vertebrats que ens recorden escenes que poden tenir avui dia en llocs com Kenya o Tanzània.

També s'ha previst la celebració d'un concurs fotogràfic.

Et poden
Interessar
...