M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
La Diputació de Girona i Les Bernardes presenten \

Notícies

La Diputació de Girona i Les Bernardes presenten "Els colors de Girona"

bonart salt - 03/05/16
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBaner_Claramunt_Bonart_360x356
«Els colors de Girona» és una exposició que gira entorn de dos elements essencials que es van repetint: el paisatge de les comarques gironines i el color, que destaca de manera evident en cada fotografia. L'autor de les imatges és Jordi Gamell, tècnic audiovisual i expert en gestió i formació de xarxes socials i fotògraf.

La mostra es compon d'un conjunt d'imatges per mitjà de les quals Gamell experimenta amb el procediment tècnic de la fotografia i el porta fins a l'extrem. El resultat són unes peces en què la saturació del color evoca pura passió. Per fer-ho, Gamell explica que s'ha centrat a «mostrar els colors de la vida», aquells que donen sentit a la seva manera de veure el món i que ell mateix ha sabut passar pel sedàs de la seva càmera fotogràfica amb professionalitat i encert. El resultat són uns paisatges únics i uns colors fotografiats amb una mirada especial perquè cada espectador els reinterpreti i visqui a la seva manera.

«Els colors de Girona» es pot veure per primer cop durant el mes de maig (i fins al 31 de maig) a la biblioteca del Campus Montilivi de la Universitat de Girona, i després començarà el seu cicle itinerant per diferents municipis de les comarques gironines. Les institucions, associacions i entitats gironines que vulguin acollir-la poden sol·licitar-la per mitjà del portal web wwww.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.

Des de fa anys, la Diputació de Girona organitza tot tipus d'exposicions d'arts visuals i de divulgació cultural amb l'objectiu d'ajudar a promocionar els creadors d'art visual de les comarques gironines i de difondre la cultura arreu del territori.

La majoria de les exposicions formen part del projecte Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona, gràcies al qual els ajuntaments, les associacions i altres entitats gironines poden sol·licitar diferents tipus de mostres perquè formin part de la programació cultural habitual dels seus municipis.

Algunes d'aquestes exposicions itinerants són de producció pròpia i formen part de cicles concrets, com ara Exposicions Viatgeres, un programa orientat a pintors, dibuixants i escultors gironins, o Joves Fotògraf(e)s, impulsat per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, que pretén donar llum a les obres fotogràfiques, promocionar els professionals del nostre territori i donar-los projecció.

A més d'aquestes exposicions, n'hi ha d'altres (plantejades també en format d'itinerància) que s'organitzen en col·laboració amb altres institucions i entitats, com aquesta darrera proposta, la mostra «Els colors de Girona», sorgida gràcies a l'acord de col·laboració amb la Casa de Cultura Les Bernardes.

Les Bernardes Photo és un espai de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt dedicat exclusivament a la fotografia. Està coordinat per Martí Artalejo, i programa exposicions cada mes.

A les imatges, a dalt, Temps de Flors de Girona. A sota, Els colors de l'infinit (L'Albera).

Et poden
Interessar
...