817x68-cat

Exposicions

"Mirades-BCN" a la galeria Atelier

\
bonart barcelona - 03/05/16
La galeria Atelier de Barcelona presenta del 5 de maig al 5 de juny l'exposició Mirades-BCN amb Blanca Viñas, César Ordóñez i Rosa Puig.

Mirades-BCN , vol ser una petita mostra de les visions que pot oferir una ciutat com Barcelona. Una ciutat que en els darrers anys ha estat fotografiada en nombroses ocasions i les seves imatges ja formen part del nostre imaginari col·lectiu. Tres projectes fotogràfics amb tres visions molt diferents. Cada una de les propostes defineix molt bé cadascun dels seus autors.

Blanca Viñas presenta dues sèries, "Deconstrucción cuadrada" i "Deconstrucción circular", de fotografia analògica, on "mitjançant l'ús intuïtiu de les dobles exposicions, travessa façanes arquitectòniques i proposa ruptures il·lusionistes que imaginen resolucions geomètriques insòlites", ens explica l'autora. La seva formació en arquitectura i la seva creativitat personal es fa palesa en el resultat final dels seus treballs. Mira i busca edificis de la ciutat i amb dobles exposicions, els transforma amb geometries tant innovadores com inversemblants. A través de la càmera, crea entorns imaginaris de colors, on els altres només veiem edificis en blanc i negre.

César Ordóñez, fa una proposta intimista de recerca personal. I Barcelona i els seus carrers li serveixen d'excusa per reflexionar sobre la ciutat que l'ha vist créixer i alhora reflexionar sobre ell mateix. En un entorn tan sorollós com el que vivim, Ordóñez camina per Barcelona per trobar "Silencis". Recons que extreu amb la seva càmera i que els aïlla del voltant. "Silencis", vol ser també una crítica a una ciutat que creix sense parar i que com nosaltres necessitem aturar-nos de tant en tant i reflexionar en silenci per repensar el nostre futur.

Rosa Puig, mira Barcelona a través dels Grafitis. El seu projecte va estar present a l'exposició "A cop d'ull" de la Virreina, on diversos fotògrafs recollien la cultura visual fotogràfica de la ciutat de Barcelona en els darrers anys. Rosa Puig, ja havia publicat un llibre de fotografia amb visions de la ciutat a través dels Graffits, que han estat sens dubte protagonistes de la ciutat en les darreres dècades. Tot un món de significats que Rosa Puig extreu de l'entorn i ens els fa arribar per tal que ens hi fixem més del que és habitual quan conviuen amb nosaltres.

A la imatge, fotografia de Blanca Viñas.
180x180-BONART-IANial nou-180x178

Et poden
Interessar
...