BannerFCC_Bonart
\

Exposicions

"Santiago Rusiñol en terres gironines" al Museu d'Art

bonart girona - 03/05/16
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180Impremta Pages - banner-180x178
El Museu d'Art de Girona inaugura el dia 7 de maig a les 10 h. l'exposició Santiago Rusiñol en terres gironines. La relació de Rusiñol amb les comarques gironines es va produir ben d’hora i es va mantenir més o menys constant al llarg de la seva vida. Les terres gironines van ser escenaris transitats i viscuts pel pintor en diferents moments i van esdevenir motiu d’inspiració artística. Són diverses les pintures, dibuixos i fotografies, que testimonien aquesta relació, però també escrits, cròniques o relats, que tenen per temàtica els paisatges, els pobles i les ciutats gironines.

Ripoll, Olot, Puigcerdà, i sobretot Girona i Arbúcies seran els indrets més freqüentats per l’artista, i els seus paisatges i racons els més pintats i descrits. En tots ells hi va deixar la petja del seu tarannà afable i hi va travar amistats que perduren en la memòria dels escrits i en l’anecdotari popular.

L’exposició que presenta el Museu d’Art de Girona explora aquests itineraris i presenta bona part de les obres, escrites o pintades, que avui se’n conserven, amb l’ànim de resseguir les diverses estades de Santiago Rusiñol en terres gironines.

Et poden
Interessar
...