FCC-Segell-banner4
Òmnium Gironès homenatja les cobles per “Girona, Temps de Flors”

Notícies

Òmnium Gironès homenatja les cobles per “Girona, Temps de Flors”

bonart girona - 06/05/16
BONART-180x180-Cervellson-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonart
Òmnium Gironès es vol sumar a la tradició d’engalanar els carrers i els monuments de la ciutat de Girona amb ocasió de Girona, Temps de Flors i per aquest motiu, fa un homenatge a la sardana, una dansa a la qual s’atribueixen valors com l’amistat, la unió, la integració i la igualtat.

A la façana es recrea un concert de cobla amb música i la imatge d’una cobla de finals del segle XIX reproduïda en una lona de 24 metres. Mentre duri el festival, es podran escoltar des del carrer en intervals de 20 minuts diferents cançons conegudes interpretades en format sardana per la Cobla Contemporània, nascuda el 1995 amb l’objectiu de modernitzar les sardanes.

Per damunt de la lona, les notes musicals són representades amb garlandes i confeti fets de flors naturals i, al peu de “l’escenari”, està cobert per una senyera amb una gran garlanda de festa major.

L’entitat vol aprofitar l’afluència de gent que durant aquestes dates tindrà Girona, per tal de transmetre el missatge d’universalitat i cohesió de la sardana tot rendint un homenatge a totes les cobles que arreu de Catalunya n’han fet possible la seva existència. Justament enguany Òmnium Gironès ha rebut el Premi a la Promoció i Difusió de la Capital de la Sardana 2016.

Òmnium Gironès vol agrair la col·laboració del Taller d’Art M.A. Feliu, de la Cobla de Música Contemporània, del Cor Àkan i la comunitat de veïns de la plaça del Vi, 4, així com l’ajuda dels voluntaris d’Òmnium que han fet possible aquest projecte.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021