banner-elscatala-817x88px
Una obra mai vista de Ramon Casas al Museu del Modernisme

Exposicions

Una obra mai vista de Ramon Casas al Museu del Modernisme

bonart barcelona - 09/05/16
La-Galeria-201602-recurs220317_Verdu_Bonart-180x180
Més de 20.000 persones han visitat l'exposició Ramon Casas. La vida moderna al Museu del Modernisme de Barcelona, que compta amb 130 obres en un itinerari que es desenvolupa en 7 blocs temàtics i que es prorroga fins al 3 de juliol del 2016.

Amb aquesta ampliació temporal es presenta un nou itinerari dins del museu, nova il·luminació, amb la qual s'aconsegueix crear ambients més íntims, en els quals la llum il·lumina única i exclusivament les obres, i es presenta una obra mai vista: El retrat de Glòria Codina en la seva etapa de joventut, datat el 1918.

Casas retratà a la seva neboda Glòria Codina Casas (Barcelona, 1898-1964) quan aquesta comptava 20 anys, amb un magnífic tractament de les veladures del vestit i la inconfusible pinzellada a la cara de la jove. Glòria duu un vestit de teles vaporoses i llueix algunes de les joies familiars. En el fons de la composició Casas utilitza un degradat de blaus que afavoreix a ressaltar la figura amb un espectacular resultat. Ha estat un gran descobriment i l'ampliació de l'exposició permet presentar-la per primera vegada al públic 98 anys després de la seva execució. L'obra s'ha sotmès a un delicat treball de restauració.

Elisa Casas, germana del pintor, es va casar amb Josep Codina, el matrimoni va tenir tres fills: Elisa, Glòria i Santiago. Els Codina es van traslladar a viure a la casa de Passeig de Gràcia, 94, coneguda com a Casa Codina (actualment la botiga Rabat), just al costat de la Casa Casas (abans la desapareguda botiga Vinçon).

Són coneguts sengles retrats d'Artur Riera i Glòria Codina, de 1929, que van ser un regal de noces que va realitzar l'artista (Les dues obres són propietat del fons de la galeria d'art Gothsland). El matrimoni Riera Codina va ocupar un dels pisos de la Casa Codina, quan es van casar el 1929 i durant un temps van ser copropietaris del monestir de Sant Benet de Bages, com a conseqüència del repartiment de l'herència després de la mort de l'artista.

A les imatges, a dalt, l'obra El retrat de Glòria Codina en la seva etapa de joventut i a sota, l'obra durant la restauració.

Et poden
Interessar
...

817x68