banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Grau-Garriga: Recordança" a Canals Galeria

bonart sant cugat del vallès - 10/05/16
Eude, genericBanner-300x250_1
El mes d'agost farà cinc anys de la mort de l'artista més internacional nascut a la ciutat de Sant Cugat del Vallès, en Josep Grau-Garriga.

Canals Galeria d'art de Sant Cugat vol reivindicar aquesta figura cabdal de l'art català del segle XX,"tot provocant a la societat santcugatenca i els seus polítics una major atenció en vers el reconeixement al nostre país d'aquest destacat artista". Donat l'estret vincle que sempre ha mantingut amb la galeria, Canals ha cregut necessari "dedicar-li una mostra íntima del 28 de maig a les 17.00 h., dia de la inauguració, tot coincidint amb la Nit d'Art de Sant Cugat, al 7 de setembre, amb obres de petit format, dibuix, pintura i tapis, en la que es pot seguir la seva empenta creativa".

Grau-Garriga (Sant Cugat del Vallès, 18 de febrer de 1929 - St. Mathurin sur Loire, 29 d'agost de 2011) ha assolit, amb el transcurs del temps, una solidesa tan remarcable que, avui, la seva obra esdevé un fet referencial per captar la intensitat de la recerca plàstica contemporània, no solament a Catalunya i a l'Estat espanyol, sinó també a l'estranger. L'artista és reconegut arreu com l'artífex de la renovació dels conceptes en l'elaboració del tapís i se'l considera el principal creador de la tapisseria contemporània.

A Saint Mathurin Sur Loire (França), on va viure els darrers 20 anys i on hi està enterrat, hi ha, a l'església de la població, un mural que va deixar inacabat, com a testimoni de l'última obra creada per aquest insigne artista català. És una obra pensada en el pacifisme i que porta per títol "La Porta de la Pau".

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021