FCC-Segell-banner4

Notícies

Joan Josep Tharrats a la "Revista de Girona"

bonart girona - 11/05/16
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Ja és al carrer el número de la Revista de Girona, dels mesos de maig i juny, amb un dossier destacat que porta per títol «Camins de l'aire». Es tracta d'un extens reportatge mitjançant el qual es pretén donar a conèixer l'apassionant món de les activitats, tant professionals com d'esbarjo, que es realitzen a les comarques gironines i que tenen com a protagonista l'aire i el vent.

Coordinat per l'historiador i autor del llibre Tocant el cel, David Garcia Algilaga, el dossier es divideix en set articles al llarg dels quals es desglossa la història de l'aeronàutica a les terres gironines i es fa un recorregut per algunes de les múltiples maneres de volar que podem trobar pels aires del territori. El mateix Garcia Algilaga, els periodistes Juan Jesús Aznar i Lluís Ribera, i l'escriptor Joan M. Soldevilla signen un articles que ens parlen de l'aeroport Girona - Costa Brava, dels ultralleugers del camp d'aviació de Viladamat, de la caiguda lliure que es practica a Empuriabrava, o de Noè Font, un destacat competidor de surf d'estel (kitesurfing).

Aquest nou número de la Revista de Girona inclou diferents temes relacionats amb la història i l'actualitat cultural i social de les comarques gironines. En destaca l'entrevista al voluntari Joan Gratacós, o la biografia que Albert Vilar ha dedicat a Artur Mundet, un empresari nascut a Sant Antoni de Calonge que va anar a fer les Amèriques amb els taps de suro de la fàbrica familiar i va acabar creant, ara fa cent anys, la beguda més popular de Mèxic.

Aquest número també inclou un reportatge sobre la variant de Sant Daniel, un altre de fotogràfic realitzat per Anna Pons sobre les tradicions i els tallers d'imatgeria religiosa d'Olot, un retrat de grup dedicat als refugiats i una imatge del poblat ibèric de Sant Julià de Ramis. A banda d'això, també s'hi inclouen, entre d'altres, dos articles de botànica (sobre l'herbari de la Universitat de Girona i sobre Lluís Pericot, un savi humanista que s'interessà per la vegetació); un de música, dedicat als orígens de la cançó «Plany», o un parell més d'articles sobre art centrats en dues figures: Joan Josep Tharrats i Pep Sau.

A la imatge, obra de Joan Josep Tharrats.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura