BannerFCC_Bonart

Exposicions

"Invisible" de José Moñú a la Galeria 3 Punts

\
La-Galeria-201602-recurs180x180-cat
bonart - barcelona - 15/05/16
Del 12 de maig fins a l’11 de juny, la galeria 3 Punts de Barcelona presenta una exposició de José Moñú. Sota el títol d’Invisible, s’hi exhibeixen 14 obres de petit, mitjà i gran format.

José Moñú (Saragossa, 1981) és membre d’un grup de pintors que des de fa una dècada desenvolupen la seva tasca creativa en el context de la nova figuració.

És un autor conscient de les seves idees i inspiracions, les quals presenta sobre el llenç de manera instintiva, enèrgica i fins i tot impulsiva.

En les composicions de Moñú no hi ha por d’explicitar la forma i l’empastament del color com la força i certes notes de violència amb les quals prenen forma els seus subjectes –monstres, germans d’ancestrals Saura–; bustos que ens porten a allò més pictòric, amb algun ressò de la neofiguració de Basquiat.

Els quadres d’aquest autor solen ser llenços de grans dimensions perquè la línia i la matèria, el dibuix i la taca, l’empastament i el traç s’entrecreuin àgils amb el mateix protagonisme, en un action painting que reinventa una realitat figurativa que reflecteix un entorn ben emotiu i també social i urbà. Realitat que mai deixa de ser personalment onírica. “Pinto el que és humà. El que més pinto són retrats; en certa manera, és la meva especialitat. No em fixo en res, són persones que m’invento. Fa temps retratava persones, ara ja no. És curiós que pintant només un rostre o una part del cos puguin aparèixer sentiments o que es reflecteixi una història. En els meus quadres hi ha pocs elements. Començo a pintar i una taca em porta a una altra”, explica José Moñú.

A la imatge, José Moñú. L’home invisible. Acrílic sobre tela. 130x97cm. Galeria 3 Punts.

Et poden
Interessar
...