FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Wait" d'Òscar Padilla a la Galeria Balaguer

bonart barcelona - 20/05/16
Nial nou-180x178Baner_HaPicasso_Bonart_360x356
La galeria Balaguer de Barcelona presenta, del 6 de maig al 30 de juny del 2015, el projecte Wait, d’Òscar Padilla (Barcelona, 1977).

La proposta expositiva que es presenta a la galeria Balaguer pretén forçar els temps dels sistemes de producció a partir de l’associació de dos conceptes: panòptic i temps. El panòptic s’ha identificat amb una arquitectura de caràcter vigilant i que ha estat àmpliament analitzada per Michel Foucault. Tot i així, a la dècada dels noranta ja es va alertar que aquests sistemes de vigilància s’estaven desplaçant de l’arquitectura a la plataforma digital d’internet. Tal com expressa Byung-Chul Han, el trànsit d’informació i d’immediatesa pot estar provocant un desplaçament de la biopolítica a la psicopolítica.

Accions pictòriques, vídeos i objectes tridimensionals que dialoguen amb els elements constructius de la pintura conformen un conjunt de peces que es caracteritzen per la representació repetitiva de determinats materials amb la intenció de despertar un imaginari concret: fragments de pedres amb un alt percentatge de silici, blau de Prússia i pintura de marcatge.

“En el meu treball actual –explica Padilla– exploro les paradoxes que es donen quan el temps transcorre a diferents ritmes en un mateix espai. M’interessa forçar els temps dels sistemes de producció a través d’accions que evidencien / revelen els ritmes que tenim interioritzats com a automatismes.”

Els treballs d’Òscar Padilla mostren una reflexió sobre la pròpia identitat de la imatge, fortament injectada d’influències com ara el registre de les tendències pictòriques d’avantguarda que reflecteixen inquietuds científiques i el territori fronterer entre el llenguatge d’abstracció i la suggestió del que és reconeixible i el que és suggerit.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]