FCC-Segell-banner4
Èxit de visitants a la mostra \'Alma Tierra\' de José Manuel Navia

Notícies

Èxit de visitants a la mostra 'Alma Tierra' de José Manuel Navia

bonart osca - 09/01/20
BanerVictor04Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura

"Meravellosa", "emocionant i molt aclaridora"; "Molt expressiva, remou la consciència de l'Espanya abandonada" ... Pot semblar la crítica especialitzada d'una estrena de Hollywood, però són algunes de les opinions dels clients de l'exposició fotogràfica Alma Tierra de José Manuel Navia que fins aquest passat dilluns estava instal·lada a la sala d'exposicions de la Diputació Provincial d'Osca (DPH). Els altoaragoneses han respost amb escreix a aquesta activitat que tancava les portes amb un total de 3.487 visitants. Ara li prendrà el relleu la mostra 'Geografies de el viatge' que s'inaugurarà al mateix espai el proper 17 de gener.


Les dues exposicions formen part del programa de la imatge Visiona de la DPH que va començar el passat mes d'octubre i es perllonga fins a maig de 2020 amb cicles audiovisuals, col·loquis, concursos de relats o rutes fotogràfiques, entre altres propostes. La mostra de José Manuel Navia és un dels plats forts d'aquesta edició. Es tracta d'un projecte que recull obres que plasmen diferents zones d'Espanya afectades pel repte demogràfic. El fotògraf retrata petites poblacions de 25 comarques espanyoles que donen bona mostra de la dimensió que adquireix la despoblació i de les cares dels que encara avui mantenen viva la lluita per "el dret a la memòria", a què el mateix Navia al·ludeix en les seves explicacions , així com la necessitat d'adoptar mesures de suport que facilitin la vida en el medi rural.


Alma Tierra és un projecte d'Acció Cultural Espanyola (AC / E) i consisteix en un llibre i una exposició amb caràcter itinerant que començava el seu recorregut per la geografia espanyola precisament a Osca. Aquesta mostra ha rebut visites de veïns de províncies com Càceres, Barcelona, ​​Toledo, València o Madrid per admirar un conjunt de fotografies que parlen d'una part d'Espanya que és majoritària perquè abasta un 80% de la superfície de país però que, en canvi , està habitada únicament per un 20% de la població.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat