FCC-Segell-banner4
La Fira Swab anuncia la nova edició de Swab Stairs

Certàmens

La Fira Swab anuncia la nova edició de Swab Stairs

bonart barcelona - 24/05/16
BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180Baner_StellaRahola_Bonart_360x356
"Swab Stairs" (del 3 al 22 de juny) és una activitat dins del marc de "Swab Off" i el projecte TMB Cultura, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Fujifilm, on es dóna l'oportunitat a estudiants d'escoles d'art i disseny de diferents ciutats del món, de crear una obra que serà exhibida a les principals escales d'accés al metro de la ciutat.

L'objectiu és vincular el món acadèmic amb la transformació creativa del paisatge, donant presència de Swab a la ciutat al mateix temps que s'ofereix als estudiants l'oportunitat d'exhibir les seves creacions als usuaris diaris del transport metropolità.

D'aquesta manera, els estudiants, procedents de les més prestigioses escoles d'art i disseny, tenen l'oportunitat de mostrar el seu treball a algunes de les estacions més importants del metro de Barcelona, durant tres setmanes coincidint amb la Design Week, Primavera Sound i Sonar festival.

L'exposició consistirà en reproduccions en vinil de les obres triades, dels guanyadors procedents de les 15 escoles seleccionades, 10 locals i per primera vegada 5 universitats internacionals, que ompliran durant aquests dies el subsòl de la ciutat d'art.

"Paradigmes utòpics de la ciutat del futur"
A principis del segle XX les grans ciutats es trobaven a la vora del col·lapse a causa d'un assumpte, sense solució aparent, relacionat amb el transport i la densitat de població: les tones de femta de cavall amuntegades als seus carrers i l'enorme pol·lució que aquestes generaven. El tramvia i l'automòbil eradicarien aquell problema en pocs anys i per sempre, alguna cosa que havia de considerar-se llavors un plantejament utòpic.

Un segle després, la població global és més de quatre vegades superior i tendeix de forma exponencial a concentrar-se en macro urbs on els nivells de contaminació estan prop de ser insostenibles. De nou els reptes ecològics i socials que genera aquesta tendència semblen impossibles de solucionar en el marc de la realitat com la coneixem.

L'objectiu de Swab Stairs 2016 és que els concursants plantegin, amb la llibertat que atorga l'expressió artística, solucions creatives i utòpiques per a les ciutats del futur, considerant l'augment de població urbana, la mobilitat i l'impacte positiu de l'avanç tecnològic en la consecució de major sostenibilitat i harmonia social.

A la imatge, "Cel". Guanyador Jordi Farreras. Escola Elisava. Barcelona
. Pg. de Gràcia L2. Exit -Gran Via / Cinema Comèdia.

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner