banner-elscatala-817x88px
Thomas Hirschhorn a Es Baluard

Exposicions

Thomas Hirschhorn a Es Baluard

bonart palma - 24/05/16
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWRevista_Bonart_Banner_180x180px_logo
Es Baluard convida un artista internacional cada estiu perquè presenti una mostra temàtica individual a l’Aljub. Aquest 2016 és l’artista suís Thomas Hirschhorn gràcies al suport de la Fundació Suïssa per a la Cultura Pro Helvetia.

Al començament de 2007, Thomas Hirschhorn escrivia, abans del seu projecte Flamme éternelle, sobre el filòsof Jacques Rancière, i esmentava que quan els joves dels suburbis de París, o de qualsevol ciutat del món, s’expressaven fent cremar cotxes davant de casa seva, il·luminaven el foc de l’angoixa, la flama de l’alarma. Cridaven l’atenció de manera universal i recordaven que la flama de la igualtat sempre estaria encesa.

L’artista, a través del llibre de Jacques Rancière Le maître ignorant, i del personatge del pedagog Joseph Jacotot, havia interpretat que la flama de la igualtat és una flama eterna i que, per tant, les reivindicacions o els senyals per mantenir aquesta flama, mai no passaran. I el que és essencial, segons paraules de l’artista mateix: The game is not over.

El temps ha demostrat que efectivament el joc i el foc no han acabat. Vivim temps en què l’eclosió d’angoixes, les guerres, les fronteres, els moviments socials i la violència en nom de la llibertat i de la igualtat no han deixant d’augmentar. Successos que ens assenyalen que aquesta flama mai no s’apagarà.

El treball es podrà visitar del 15 de juliol al 18 de setembre del 2016.

Et poden
Interessar
...

817x68