FCC-Segell-banner4
Sense Títols. Stark Trek. Sitges Terramar (S/t)

Notícies

Sense Títols. Stark Trek. Sitges Terramar (S/t)

Eude, genericBonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)
Un cartell pel festival de cinema fantàstic (de Sitges) fou presentat a la fàbrica de cervesa Moritz (de Barcelona). El director del festival, Àngel Sala (i el seu equip) va anunciar les coordenades generals que guiaran la nau estel·lar: enguany el festival proposa com a leit motiv el "Viatge a les estrelles" (Star trek) amb Enterprise inclós (empresa), tot celebrant els 50 anys de la franquícia de sèries de televisió i pel·lícules de ciència-ficció. El cartell reprodueix el logo triangular, que els trekkies de tot el món identifiquen, damunt un mapa de l'univers. Una mena de trajecte que dibuixa un triangle molt semblant a la punta d'una fletxa, d'una llança (o també a la coberta del campanar de la Punta de Sitges).

Àngel Sala ha fet un avanç de programació sense acabar de definir les principals projeccions, una roda de premsa amb cartell però sense títols (S.T.) els periodistes i el públic haurem d'esperar fins al juliol quan "la cosa" estarà més concretada i depenent dels festivals que tallen el bacallà (Toronto i Cannes). Sense títols, o així ens ha semblat que ens mostrava un festival que arriba a la seva 49ena edició i es prepara per a la gran festa que serà el cinquantè aniversari del petit gran festival en una petita vila (Sitges) que és una de les poques ciutats catalanes que conserva els seus cinemes (2) en funcionament (El Prado i El Retiro).

Alguna pista ha marcat l'Àngel Sala: una retrospectiva de cinema soviètic que inclourà títols de gènere fantàstic d'entre 1957 i 1978 produïts a estats actualment inexistents (URSS, RDA, Txecoslovàquia...). Blood Window (finestra ensangonada) secció dedicada al cinema fantàstic emergent iberoamericà tindrà un caràcter de segell transversal... No sabem encara quina serà la pel·lícula que obrirà el festival, probablement una de catalana però com deia Mayra Gomez Kemp en el famós concurs televisiu: y hasta aqui puedo leer...
Star Trek és la primícia i el fil argumental de Sitges 2016, es rendirà honor i gloria a mister Spock, a la cervesa Romuliana i a l'Enterprise. Hi haurà un tallador de pizza Startrek i la ruta tapa a tapa galàctica, paella universal i xató fet a Vulcano... Un cocktail a base de rom blanc i Marbel a dojo... Angel Sala va reclamar més sales de projecció per a Sitges, el festival més fantàstic del món. Falten infraestructures i les que hi ha són complicades (Prado i Retiro estan al borde de un ataque de nervios).

Una ciutat del cinema, que no el Brigadoon de l'escorxador, és cada cop més necessària. Quin seria l'emplaçament ideal per a un Palau de Festivals i Congressos a Sitges? Quin espai podria exercir de centre d'atracció pel món del setè art? Potser un indret entre la terra i el mar? Un hotel que necessita urgentment una remodelació i que està en mans d'una entitat bancària catalana? Bingo!!

Sitges té un passat farcit d'històries de cinema i totes elles conflueixen en la platja de Terramar, la punta de les anquines. Justament anquina significa escull negat prop de la platja, que també se'n diu antina, illot, llosa, escuit, descoll, niell, niny, tenassa, abriull i altina (alguer de posidònies). El festival de cinema de Sitges és a punt de travessar l'horitzó dels seus 50 menys un, el futur carregat d'esculls i meteorits no ha d'atemorir els valents viatgers de l'espai com el capità Kirk i el seu comandant Mister Spock, insensibles a l'antimatèria, als forats negres, a les més extraordinàries races que habiten l'univers. La conquesta de l'espai és el gran repte que ja ha començat, missió explorar nous mons.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021