FCC-Segell-banner4
La família d\'Antoni Varés dóna un quadre de l\'artista al Museu d\'Història

Notícies

La família d'Antoni Varés dóna un quadre de l'artista al Museu d'Història

bonart girona - 27/05/16
180x180 Banner-FERIARTE-Athumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El dia 23 de maig, es complien 107 anys del naixement de l'artista i intel·lectual gironí Antoni Varés Martinell. Per commemorar l'efemèride, el dia 27 de maig, la seva filla Albina Varés i de Batlle, en nom propi i dels seus germans Anna i Lluís, ha fet donació d'un quadre de l'artista a l'Ajuntament de Girona i, concretament, al Museu d'Història de Girona. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit.

La peça donada per la família és un oli que Antoni Varés va pintar a les darreries dels anys 40. El quadre mostra una escena de l'antic mercat que s'instal·lava al Mercadal de Girona i s'hi poden veure uns carros a primera plana i un campanar al fons. Es tracta d'una pintura representativa de tota una època, que mostra uns espais que van formar part durant segles del teixit urbà i social gironí i que avui han desaparegut. Aquí rau l'interès que té la donació per al Museu, ja que al valor artístic que té l'obra en si mateixa, s'hi afegeix un valor històric, perquè la pintura ajuda a entendre com era i com vivia Girona abans d'experimentar la gran transformació urbana que la va convertir en la ciutat que veiem avui en dia.

La donació es produeix després que, el passat mes de febrer, el Museu d'Història mostrés una petita exposició dedicada a recordar Antoni Varés i la seva obra extensa i polifacètica. L'artista, genial i prolífic en molts camps, va contribuir, amb les seves obres plenes de color i bonhomia, a fer que Girona fos més oberta en uns temps difícils per a la ciutat i la seva creativitat artística.

Aquesta obra d'Antoni Varés quedarà instal·lada al Museu d'Història de Girona, concretament a la sala dedicada a explicar l'expressió cultural i artística de la ciutat a finals del s. XIX i principis del XX, acompanyant les obres de Fidel Aguilar, Prudenci Bertrana, Mela Mütter, Ricard Guinó, Joan Orihuel o Xavier Montsalvatge. De ben segur que el quadre contribuirà a aconseguir que la ciutadania i el públic visitant puguin conèixer de més a prop la realitat històrica i l'activitat cultural de la ciutat.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells