BONART-817x68px-Màscara
El Museu ABC exhibeix \

Exposicions

El Museu ABC exhibeix "Sileno. Tambors a la batalla"

bonart madrid - 01/06/16
La-Galeria-201602-recursEude, generic
El Museo ABC presenta Sileno. Tambors a la batalla. Crònica il·lustrada de la I Guerra Mundial del 29 de juny al 16 d'octubre del 2016. Sileno, un dels millors dibuixants de l'Edat d'Or de la il·lustració espanyola i el Gran -amb G majúscula- caricaturista polític, va signar la major crònica il·lustrada de la I Guerra Mundial a la premsa espanyola. Un treball colossal, d'una qualitat incomparable, que cap altre il·lustrador ha realitzat mai.

Per primera vegada es reuneixen i mostren els originals que retraten, des d'un punt de vista humorístic -però rigorós i fidel a la història- l'esdeveniment bèl·lic que va marcar per sempre la història del món modern.

La mostra es complementa amb un altre punt de vista, la secció Paisatges en la batalla, que reuneix una sèrie de fotografies preses per reporters gràfics de llavors. És un acostament al camp de batalla de Flandes el dia després -un escenari en ruïnes on ressorgeix la vida-. Les imatges van ser preses, entre 1918 i 1921, pels fotògrafs belgues Arthur Brusselle i els germans Maurice i Robert Antony. Aquest material ha estat prestat pel Govern de Flandes i el Museu de Bruges i procedeix de la digitalització recent d'antics negatius en vidre realitzada pel fotògraf de Magnum, Carl de Keyzer. Es van exposar per primera vegada en 2014 com a part de la commemoració del centenari de l'inici de la I Guerra Mundial.

L'exposició Sileno, tambors en la batalla. Crònica il·lustrada la I Guerra Mundial ha comptat amb la col·laboració del Govern de Flandes a Espanya i del Museu de Bruges que han cedit una dotzena de fotografies dels camps de batalla que complementen el treball gràfic del mestre il·lustrador.

Et poden
Interessar
...