FCC-Segell-banner4
El Districte Cultural reobre les portes de Can Trinxet amb \

Notícies

El Districte Cultural reobre les portes de Can Trinxet amb "1000 cavalls de potència"

bonart l'hospitalet de llobregat - 03/06/16
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014BONART-180x180-Cervells
El Districte Cultural de l’Hospitalet participarà per primera vegada al festival Loop amb dues exposicions produïdes per a l’ocasió: 1000 cavalls de potència, a la fàbrica de Can Trinxet (carretera de Santa Eulàlia 182-212), i Patricia Dauder. Sketches, a l’edifici de galeries i tallers d’artistes del carrer Isaac Peral. La inauguració institucional de les dues exposicions serà el dia 5 de juny a les 12 h a la fàbrica Can Trinxet (La inauguració d’obertura serà el dia 3 de juny a les 19 h).

L’exposició a la fàbrica Can Trinxet, un conjunt patrimonial construït l’any 1907, permetrà redescobrir un dels espais més singulars de la ciutat a partir del diàleg artístic que proposaran 8 artistes vinguts d’Alemanya (Nina Canell, Rolf Julius, Iza Tarazewic, Lukas Marxt), Estats Units (Melanie Smith, Mark Bain), Espanya (Fran Meana) i també del districte cultural de l’Hospitalet, com l’artista Lua Coderch. Les videoprojeccions de Melanie Smith i Lukas Marxt, seran les peces centrals de l’exposició i que seran presentades dins la programació del Loop festival el proper diumenge 5 de juny a les 12h. Al costat dels audiovisuals, es presentaran escultures que dialogaran atmosfèricament amb l’espai, en una selecció d’obres i artistes realitzada pel comissari independent resident a Londres, Sabel Gavaldon. El comissari també ha presentat una programació amb música i performances durant els 15 dies que l’exposició estarà oberta al públic, del 04 al 19 de juny, amb intervencions de Marj Bain, Roc Jiménez de Cisneros i Lua Coderch.

Per la seva banda, Patrícia Dauder presentarà a l’edifici d’artistes i galeries d’Isaac Peral número 7, una exposició amb dibuixos, escultures i projeccions de diapositives inspirades en gran part a la seva estada a la fàbrica Godó i Trias de l’Hospitalet. Dauder inicià una residència a l’esmentada fàbrica, per a la preparació de l’exposició Recinto, al Museu d’art contemporani de Vigo, que va presentar durant la passada tardor. El seu projecte el va explicar en el marc del Gallery Weekend 2015 a L’Hospitalet, en una conferència al centre cultural tecla Sala, i ara el presenta en format d’exposició, en un local en desús en el mateix edifici on estan instal·lats des de fa un any les galeries Nogueras Blanchard i Anna Mas, i també des de fa poques setmanes els artistes provinents d’Hangar. Amb aquesta iniciativa el districte cultural reforça la centralitat cultural del que s’ha convertit, juntament amb l’edici Freixas i el de Salamina, en un dels edificis principals del projecte. L’exposició compta amb el treball curatorial d’Albert Mercadé, director artístic de la fundació Arranz Bravo i del districte cultural de l’Hospitalet.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021