M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
\'Les coses que foren\' al Museu d\'Història

Exposicions

'Les coses que foren' al Museu d'Història

bonart girona - 30/08/21
thumbnail_Artepoli 2018thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Del 18 de juny al 16 de gener del 2022 es pot visitar l'exposició temporal "Les coses que foren" al Museu d'Història de Girona. Aquesta mostra explica, a través d'objectes destacats i curiosos, històries de la ciutat, del seu patrimoni i de la seva gent. Els objectes narren històries, preserven records, i mantenen diàlegs entre ells i amb el passat. Parlen de coses i de gent que el temps ha amagat i que la memòria ha arraconat. Una relectura amb perspectives diverses crea nous relats que, des dels marges de la història convencional, posen en relleu algunes petites grans qüestions que han anat construint Girona. Tots aquests elements tenen valor patrimonial i tots suggereixen històries. Algunes són verídiques, d'altres, només imaginades; totes, versemblants. Perquè són fruit de les reflexions de qui ha mirat els objectes tenint en compte els temps, els espais i les vides que els envolten. L'exposició proposa un recorregut per les històries de la història de Girona i convida a exercir, manllevant-li l'expressió a Carles Rahola, el sentiment de noble curiositat per les coses que foren.
Per aquesta mostra s'han programat des de visites comentades, com la del 23 de setembre, la del 21 d'octubre, la del 18 de novembre i la del 16 de desembre a les 18:30 hores a càrrec de Sílvia Planas i Marcé, que és la comissària de la mostra i directora del Museu d'Història de Girona.
Pels dimecres a dos quarts de set de la tarda, també es duran a terme un cicle de conferències titulat "Parlem d'elles: dones i històries" del setembre fins al desembre del 2021. Les conferències aniran a càrrec d'Anna Gironella Delgà, Xavier Camaniu i Mainadé, Teresa Vinyoles i Vidal i Mercedes Porras i Soto.
Aquest cicle té com a objectiu aportar coneixement sobre períodes i personalitats històriques de la ciutat, a través de les històries d'algunes de les seves protagonistes: les metges i llevadores de l'edat mitjana, les treballadores de la Grober, les dones de la comunitat gitana o les dames que habitaren la ciutat medieval.
Els dissabtes a les dotze del migdia es realitzaran els anomenats "Espais de diàleg: dialogant amb les coses que foren" a càrrec de José Antonio Donaire, Anna Costal i Fornells i Rosa Mara Gil i Tort, Marta Marín-Dòmine i Cristina MassanésCasaponsa i Manuel Forcano Aparici i Eva Vàzquez Ramió.
Aquests espais proposen un intercanvi d'idees entre les persones autores dels textos que defineixen l'exposició, i posen el punt d'inflexió en la importància històrica dels objectes quotidians, en la projecció i percepció del patrimoni gironí, en les mirades envers les dones en la història i en la construcció de les diferents identitats ciutadanes.

Et poden
Interessar
...