BannerFCC_Bonart
\

Exposicions

"Un mar de vinyes" al MAC Empúries

bonart empúries - 12/06/16
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Baner_SantiMoix_Bonart_180x180
El dia 17 de juny a les 19 h. el MAC Empúries inaugura l'exposició temporal Un mar de vinyes. Nunc est bibendum. La mostra es podrà visitar fins a l'11 de setembre del 2016.

La producció i el consum de vi a Empúries i a l'Empordà s'introdueix a l'època de les colonitzacions i durant l'època es va consolidar com un element de prestigi i un mitjà de relació social. Però no va ser fins a l'època romana que aquest territori va passar de ser àrea consumidora a una terra d'inversió per desenvolupar una vinya especulativa destinada a produir un excedent de vi per al comerç, sovint fins a territoris molt allunyats.

L'exposició explica de manera molt gràfica el procés històric que va portar a la implantació del conreu de la vinya en època romana. Així mateix ens permetrà conèixer aspectes molt diversos de la seva producció a l'antiguitat, des de les tècniques de conreu, passant pel procés de vinificació, fins a la seva comercialització i consum final del vi; en un territori que avui dia segueix produint vi i té una llarga tradició vitícola.

Et poden
Interessar
...