banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"La Pintura del mar" a la Gothsland Galeria d'Art

bonart barcelona - 12/06/16
Baner_StellaRahola_Bonart_360x356220317_Verdu_Bonart-180x180
Gothsland Galeria d'Art del Consell de Cent, 331 de Barcelona presenta l'exposició "La Pintura del mar", un veritable colofó que recull una estudiada selecció de marines de diversos dels artistes catalans més destacats dels mitjans del XIX i principis del XX.

L'exposició que romandrà oberta fins al 31 de juliol, es planteja sota tres eixos temàtics: El costumisme mariner: Barques i pescadors, el Port de Barcelona i Costa catalana: Mirades a la Mar Mediterrània.

Són més de vint obres que van des de mitjan segle XIX, amb un primitiu Port de Barcelona de Ricard Martí (a la falda de la muntanya de Montjuïc, amb la muralla de mar) fins als anys 40 i 50 del segle XX, en els que Joaquim Terruella delecta amb les immenses llums sobre la Costa Brava i la vida dels pescadors. Olis, dibuixos a la cera, al carbó i aquarel·la, obres de gran format i de petites dimensions. Totes elles en el seu conjunt ens donen una visió de la mar, de les seves costes i la seva gent capaços d'emocionar, commoure i captivar.

A les imatges, a dalt, Paisatge de Cadaqués, c. 1920, d'Eliseu Meifrén. A sota, Port de Barcelona, c.1878, de Ricard Martí Aguiló.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]