banner-elscatala-817x88px
Cloenda del projecte Tàndem de l\'escola Miquel Beach amb el MNAC

Notícies

Cloenda del projecte Tàndem de l'escola Miquel Beach amb el MNAC

bonart barcelona - 18/06/16
220317_Verdu_Bonart-180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
L’escola Miquel Bleach del barri d’Hostafrancs, ha celebrat la festa de cloenda del projecte Tàndem amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb una desfilada olímpica per la Sala Oval del museu.

Sota el lema “Creixem amb l’art”, i impulsats per la Fundació Catalunya-La Pedrera, l’escola i el museu han treballat conjuntament des del curs 2013-2014 amb l’objectiu d’enriquir l’experiència educativa, la qualitat dels aprenentatges i la millora dels resultats acadèmics a través de l’art i el patrimoni.

Aquest projecte tàndem va ser guardonat per l’Ajuntament de Barcelona l’any passat amb el Premi Ciutat de Barcelona d’Educació, per la transformació del projecte pedagògic de l’escola.

Amb l’objectiu de promoure l’èxit educatiu, s’ha realitzat un treball conjunt cap a un canvi metodològic que comporta, d’una banda, descobrir i utilitzar les possibilitats de l’art per tractar qualsevol aspecte del currículum, però també ser capaços d’implementar a les aules metodologies orientades cap a la recerca i el treball per projectes. Aquest canvi ha suposat fer una inversió important en la formació del professorat en la qual han participat activament els professionals del museu.

Tot això ha estat possible gràcies al treball conjunt entre l’equip de l’escola i del Departament d’Educació del Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb el suport i l’assessorament de la Fundació Catalunya-La Pedrera i el Consorci d’Educació de Barcelona.

El programa Escoles Tàndem va començar el curs 2011-2012 i promou el partenariat durant tres anys entre centres educatius i institucions de referència per fomentar l’èxit educatiu. Des d’aleshores, ja han participat més de 2.500 nens i joves de fins a 9 centres educatius i més de 250 professors.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat