FCC-Segell-banner4
Ricardo León Cordero, fascinació pels vuitanta a Factoria d\'Art i Desenvolupament

Exposicions

Ricardo León Cordero, fascinació pels vuitanta a Factoria d'Art i Desenvolupament

bonart madrid - 13/01/20
BONART-180x180-CervellsBanerVictor04
Factoria d'Art i Desenvolupament, a la seva seu a Madrid, carrer Valverde 23, presenta l'exposició de Ricardo León Cordero Miss Torremolinos Beach, 1986 a partir del 9 de gener. El creador malagueny va ser guardonat amb el premi a el millor Artista en la cinquena edició d'Art & Breakfast, Fira Internacional d'Art Emergent de Màlaga. Miss Torremolinos Beach està comissariada per David Trullo.

En paraules del comissari David Trullo, "Per què prefereixen els Gremlins als Ghoulies? Per què 'Hello Again' dels Cars és un referent i no un altre estúpid videoclip dels 80? ¿Karaoke o Playback? ¿VHS o Beta? Per què ens obliguen a escollir?

Quan Ricardo León Cordero (Màlaga, 1993) va néixer, ja érem profundament postmoderns des de feia temps. Lògic que el seu cànon sigui aquesta època, com el nostre fou el de les avantguardes, el postromanticisme, o qualsevol altre.

No és casualitat que els seus referents vinguin d'aquest moment infame, d'on pensàvem que no es podia treure res. La pitjor sèrie B, la televisió més cutre, el disseny menys afavoridor. Ricardo tria aquests productes sense solució, aquells que ningú s'atreveix a tocar, aquells que ens posen vermell i preferim oblidar, però que ens han construït més del que estem disposats a confessar. És d'agrair, però, que la seva intenció no sigui el pastitx descregut de molts artistes, o la conversió salvífica i perversa de la baixa cultura en alta culture en la qual altres insisteixen.

Només cal fer una ullada al seu treballat look i a la seva pàgina web per entendre per on van els trets: aquesta fascinació pels vuitanta, el subgènere, la iconografia de telebotiga i cafeteria, no són sinó la 'innocència' del camp immediatament anterior a l'era digital, les raneres de l'últim rococó, el kitsch veritable i orgullós.

I és que no hi ha homenatge, ni crítica, ni nostàlgia. No hi ha una pretensió narrativa, ni de desmitificació. Sí està l'eteri tot i la boira, la bellesa que reconeixem en les cintes de casset llançades a l'contenidor.

Tenim el privilegi de presentar, per primera vegada a Madrid, la instal·lació de Ricardo León 'Miss Torremolinos Beach 1986' en el nostre espai expositiu de Madrid de el 9 a el 31 de gener de 2020, i esperem que s'afegeixi a la col·lecció d'altres grans títols de l'autor com 'Guineus de l'Infern', 'Machirulo' s Night ',' Lulú (Street vigilant) ',' Cruising Boulevard 'o' Raimunda Dominatrix '.

La instal·lació sorgeix de el projecte audiovisual "The Gift, 1986" (2018), on es tracta, a través de l'apropiació de mitjans i llenguatges de la cultura dels 1980 's - com el cinema de sèrie B, la televisió de mitjanit, línies eròtiques , el videoclub o la 'Arquitectura de l'Relax' de la Costa d'el Sol, entre molts altres - la deconstrucció d'un relat de forma espacial, articulat a través de l'al·legoria, i que es manifesta de manera fragmentada".

A la imatge, Ricardo León.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner