Expo Josep Coll 2022 baner
Christian Boltanski a l\'IVAM

Exposicions

Christian Boltanski a l'IVAM

bonart valència - 20/06/16
Nial nou-180x178180x180
L'IVAM inaugura el 5 de juliol l'exposició Christian Boltanski que reuneix 7 grans instal·lacions realitzades per l'artista francès, guardonat amb el XIV Premi Internacional Julio González, des de 1989 fins a l'actualitat, en què aborda temes freqüents al llarg de la seva trajectòria com el pas del temps, la caducitat de la vida, la memòria, l'absència i la presència, la fragilitat de l'ésser humà o la mort.

Aquest gran conjunt d'instal·lacions de Boltanski ens dóna una visió àmplia i molt rica del procés creatiu d'un dels artistes europeus actuals més coneguts. La seva obra està present en tots els museus més importants del món, així com també en col·leccions privades. La influència del seu quefer artístic és palpable en alguns dels artistes més significatius dels últims anys.

L'artista francès és un creador d'obres capaç d'aplicar les més variades tècniques artístiques per arribar a explicar les històries que li interessen. Com a pintor, la trajectòria artística de Boltanski ha estat lligada a moviments internacionals com el pop art, minimal art o l'art povera, però la seva ha estat una trajectòria personal en la qual ha intentat sumar alguns elements d'aquestes formes d'expressió al costat de ressorts propis.

Aquesta evolució no ha estat aliena a la recerca dels materials més adequats al relat que pretenia articular. Així, partint de la pintura, ha passat per la fabricació d'objectes, l'escriptura o el cinema, fins arribar a la fotografia, autèntic suport dels seus muntatges actuals.

En cadascuna de les seves obres hi ha elements autobiogràfics. Així, el 1968 comença a reconstruir una infància inventada, arribant fins i tot a organitzar certs àlbums familiars habitats per imatges de persones diferents, cap d'elles del propi Boltanski. Després dels seus treballs sobre la infantesa, recurrent en gairebé tota la seva obra, comença a treballar sobre la mort, el que el porta a una aproximació a un art gairebé espiritual sobre el qual també planeja una ombra d'ironia.

La mostra romandrà oberta fins al 6 de novembre del 2016.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021