Expo Josep Coll 2022 baner
\

Exposicions

"Accepcions" de Mireia Terrado a La Escocesa

bonart barcelona - 20/06/16
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014La-Galeria-201602-recurs
Accepcions de Mireia Terrado es podrà veure del 30 de juny al 17 de juliol a La Escocesa de Barcelona amb motiu del festival Art Nou.

Accepcions és una exposició en què es mostren dibuixos i fotografies que formen part d'un projecte artístic multidisciplinar, un treball de camp al riu Llobregat. Aquests treballs parteixen de les imatges que hem après per representar allò que coneixem com a riu, la idea de riu. Deixen entreveure una voluntat de repensar la manera convencional de representar el corrent natural d'aigua que va a parar al mar, a un llac o a un altre riu, sense recórrer a les estratègies gràfiques convencionals, alhora que es posen de manifest les limitacions del llenguatge visual amb les que l’artista es troba per representar la realitat.

Mireia Terrado ha escrit sobre l'exposició: “Tot i el caràcter universal del llenguatge visual, la imatge és un producte cultural, fet que fa que el seu significat pugui variar notablement segons qui llegeixi la imatge i on la llegeixi. Inevitablement formo part d'un context determinat en el qual he après a llegir el llenguatge visual, les imatges que representen l'entorn. Com a espectadora, les interpreto i els atribueixo significat, alhora que em pregunto si aquestes han de ser les úniques. En el meu treball artístic, em preocupo per entendre els signes visuals que hem après per representar la realitat que coneixem, com s'interpreten i com es generen de nous. Parteixo de productes visuals que he après per representar la realitat i en creo de nous intentant explorar els límits que els fan comprensibles per l'espectador.”

Mireia Terrado (Barcelona, 1985) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona l’any 2008. El 2007 acut a les classes de l’artista Ernst Caramelle a l’acadèmia d’art de Karlsruhe (Alemanya), per una beca de mobilitat interanional Erasmus. El 2010 finalitza el Màster en Produccions Artístiques i Recerca de la Universitat de Barcelona. El 2013 entra com a artista resident a Experimentem amb l’Art i el 2016, a La Escossessa, Centre de creació, tots dos de Barcelona.

Entre altres, el seu treball ha estat seleccionat per ser exposat a la XVIII Biennal d’Art Contemporani Català (2012), una exposició itinerant per Catalunya; 1+1 [Relacions Impossibles] (2014), Sala d’Art Josep Bages del Prat de Llobregat (Barcelona); Stripart, XIX Mostra d’Art Jove (2014), Centre Cívic el Guinardó (Barcelona), i a la II Biennal d’Art Jove (2015), Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. El 2015 fa la seva primera exposició individual a la sala Stripart, Centre Cívic Guinardó (Barcelona).

Et poden
Interessar
...

817x68