BannerFCC_Bonart

Exposicions

Arrenca el 36è Mini Print Internacional de Cadaqués

Baner_MarDeFons_Bonart_180x180La-Galeria-201602-recurs
bonart - cadaqués - 21/06/16
El dia 25 de juny s’inaugurarà al Taller Galeria Fort de Cadaqués el 36è Mini Print Internacional de Cadaqués, concurs/exposició anual obert a totes les tècniques d’estampació que en l’edició d’aquest any acull a 641 artistes de 52 països de tot el món.

El mateix dia i en el mateix lloc s’inaugurarà també la primera de les sis exposicions individuals dels respectius guanyadors de l’anterior edició, que un cop són a Cadaqués exerceixen de jurat per triar els sis guanyadors de l’edició en curs. En aquest cas, es tracta de la gravadora catalana Cristina Pérez i Alay, que assistirà a la inauguració de la seva exposició.

Els sis guanyadors de l’edició de l’any passat del Mini Print exposaran en les següents dates:

Cristina Pérez i Alay (Terrassa), del 25 de juny a l’1 de juliol 2016

Danielle Grosbusch (Luxemburg), del 2 al 8 de juliol 2016

Stephen Lawlor (Irlanda), del 9 al 15 de juliol 2016

Victoria Westmacott-Wrede (Alemanya), del 16 al 22 de juliol 2016

William Barnhart (Estats Units), del 23 al 29 de juliol 2016

Litzco Yamamiya (Japó), del 30 de juliol al 5 d'agost 2016

El Mini Print Internacional de Cadaqués és un festival que neix de la curiositat que en Pasqual Fort, artista gravador, va sentir per saber si les particulars tècniques que ell estava emprant per fer els seus gravats estaven ja inventades i amb quins resultats.

Fruit d’aquesta necessitat de saber, Fort va convocar el 1981 el primer Mini Print Internacional de Cadaqués. La convocatòria va ser un èxit de participació mundial. Molts dels que hi van participar –i dels que no– van manifestar el seu desig acomplert de “saber”. Per primera vegada es podien veure en un espai reduït mostres dels gravats que els artistes d’arreu estaven fent. L’any següent, i els subsegüents, la participació es va disparar fins a xifres que actualment ja acumulen més de 9.400 artistes participants.

Des de que el 1991 la Mercè Barberà, vídua de Pascual Fort, va assumir la direcció del Mini Print, aquest ha mantingut i fins i tot augmentat el seu prestigi internacional. Cada any, l’exposició viatja també a Wingfield (Regne Unit), a Bages (França) i a Pineda de Mar, i s’edita un catàleg que s’envia a tots els artistes participants.

A la imatge, obra de Cristina Pérez i Alay.

Et poden
Interessar
...