817x68-cat

Exposicions

Carles Fontserè i el Museu del Joguet de Catalunya

Carles Fontserè i el Museu del Joguet de Catalunya
bonart figueres - 01/07/16
El Museu del Joguet de Catalunya de Figueres presenta de l'1 de juliol al 31 d'agost una exposició de petit format dedicada a Carles Fontserè amb motiu del centenari del seu naixement.

Carles Fontserè va ser un bon amic del Museu del Joguet de Catalunya el qual va visitar en diverses ocasions. En una d'aquestes visites, l'any 1994, va poder contemplar un exemplar del teatrí de Seix Barral com el que va tenir quan era infanti i que va rebre com a regal de Reis el 1922.

L'exposició, que s'emmarca dins les activitats de l'Any Fontserè amb motiu del centenari del seu naixement, inclou el teatrí de Seix Barral similar al que va tenir l'artista acompanyat d'un fragment de les seves memòries, en què explica els seus records. S'hi pot llegir també el text de dos amics de la seva etapa als Estats Units, l'ex cap de Cardiologia de l'Hospitalet Josep Trueta de Girona, doctor Rafael Masià i el metge especialitzar en medicina interna i fundador de l'Associació Catalana pel Control de la Tuberculosi, Jaume Ollé. En els textos, Masià i Ollé expliquen els seus vincles d'amistat amb Carles Fontseré.

A la imatge, Carles Fontserè amb el director del Museu del Joguet, Josep Maria Joan Rosa en una visita l'any 1994.
4_11_BonartCultural_180x180px_OK_29novBanner-Eggleston-180x180px_v1-cat

Et poden
Interessar
...