FCC-Segell-banner4
L\'Arxiu Morato Aragones obre les seves portes

Notícies

L'Arxiu Morato Aragones obre les seves portes

bonart cornudella de montsant - 04/07/16
BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El 9 de juliol a les 12 h l'Arxiu Morato Aragones obre les seves portes amb una exposició inaugural titulada Arxiu Morato Aragones. 1937-2006: 65 anys pintant el Montsant.

L’Arxiu Morató Aragonés (AMA) es va crear el 2009 amb l’objectiu de preservar la memòria de l’artista, promoure el coneixement de la seva obra i donar visibilitat pública als seus arxius personals, relacionats amb la ciutat de Reus, de la qual n’era fill, i de la vila de Cornudella de Montsant, on va viure la seva infantesa i on va descobrir la seva vocació pictòrica de la mà d’Ignasi Mallol.

L’any 2015 la família de l’artista i l’Ajuntament de Cornudella acordaven establir la ubicació física de l’AMA a la sala noble del Casal Jaume I (antiga seu de la Fundació Roger de Belfort), que acollirà els documents relacionats amb la seva trajectòria professional i el seu entorn personal per tal de facilitar-ne l’accés i consulta pública. De la mateixa manera, la família fa cessió permanent a l’Ajuntament d’una trentena d’obres del pintor (olis, aquarel.les, dibuixos i obra gràfica), que seran exposades de forma rotatòria juntament amb altres cedides de manera temporal. L’AMA serà gestionat de manera conjunta per l’Ajuntament i la família, essent Ma Elena Morató, periodista i crítica d’art, la responsable de la seva dinamització. L’exposició inaugural mostra una selecció de paisatges pintats entre 1937 i 2006, on es fa palesa l’evolució estilística i cromàtica de l’artista en el decurs de la seva trajectòria pictòrica.

 

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68