BannerFCC_Bonart

Exposicions

"A Joseph Beuys" a la Galeria Cadaqués

\
180x180-catthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
bonart - cadaqués - 05/07/16
La Galeria Cadaqués presenta, com a exposició d’estiu, A Joseph Beuys, una mostra amb obres de referència en la història de l’art i actuals. L’artista Joseph Beuys, tan cabdal a la cultura europea i radical, just fa 30 anys que va morir a Düsseldorf i 35 anys que va exposar per primera vegada a l’Estat Espanyol a la Galeria Cadaqués de la mà de Lanfranco Bombelli.

La reivindicació i record de la seva poètica i política han portat l’escriptor i crític d’art Vicenç Altaió, el galerista i col·leccionista Huc Malla i l’artista Erika Prüfert a comissariar aquesta exposició a la que han estat convidats uns artistes que tenen un vincle ben assenyalat amb Beuys.

Com a obres de referència s’exposaran Rose für direkte Demokratie (1973), la proveta de la rosa per a la democràcia directa, i la Suite Schwurhand, produïda entre els anys 1949 i 1970 per Joseph Beuys.  Al seu entorn, s’exposen obres de tres artistes històrics que van tenir una relació d’amistat molt estreta entre ells i amb el mateix Beuys: Marcel Broodthaers, Richard Hamilton i Dieter Roth. D’entre els seus alumnes avantatjats, es podran veure dues pintures excepcionals de Jörg Immendorff i una obra icònica de Blinky Palermo.

L’obra d’Alfredo Jaar “Cultura = Capital”, referida al conegut eslògan reivindicatiu de Beuys Kunst = Kapital, ha estat produïda en una edició en castella i/o català per a la ocasió. D’entre els artistes d’arrel conceptual que van rebre un fort impacte per les propostes beuysianes, Antoni Muntadas, Jordi Benito, Concha Jerez i Fina Miralles presenten obres de base teòrica o que destaquen la importància dels materials com a transformació de la realitat, o del ritual com a esdeveniment performatiu.

Hem de destacar la participació d’Oscar Murillo, gràcies a les col·laboracions recents entre David Zwirner Gallery i la Galeria Cadaqués, tot assenyalant des de la Galeria Cadaqués una mirada sobre els artistes més internacionals del panorama actual. Caldria sumar-hi les presències de Juergen Teller, que ha realitzat una obra única d’homenatge explícit, de Peter Fillingham -històric component dels Young British Artists-, i de Mathieu Pernot i Marine Hugonnier, que revitalitzen de nou la relació personal entre l’art més avançat, prospectiu i inaugural amb Cadaqués. Entre els catalans, Perejaume ha establert com pocs la relació entre art, cultura i natura i Eulàlia Valldosera, que va iniciar la seva trajectòria amb un ritual sobre el cos de dona, en presenta dues imatges com a testimoni.

D’entre els més joves i les noves aportacions, Jordi Mitjà ha realitzat una escultura que posa la significació en l’objecte simbòlic, Jesús Galdón amb l’eina artesanal per pintar el sagrat, així com Valérie Prot amb els trineus i la significació en la biografia de Beuys; Alícia Casadesús ret homenatge literal a Beuys i, en una pregària autèntica i sincera il·lumina dia a dia els materials fundacionals de l’obra de Beuys; Xavi Déu fa una ofrena amb el material natural de la cera d’abella i la seva pigmentació cromàtica; Erik Rosdahl, artista polifacètic, des de la frontera entre enologia i art, Ariadna Serrahima, des de la frontera entre el disseny i l’art, i Rosa Tharrats, des de la frontera entre estètica indumentària i art, posen en pràctica la comunitat transformadora de l’art i la indisciplina de la creativitat.

L’exposició, que s’inaugurarà el dia 9 de juliol a les 19h, es podrà visitar cada dia de les 19 a les 21’30h fins a l’11 de setembre.

Et poden
Interessar
...