BONART_1280x150

Notícies

Festival Insòlit. Intervencions artístiques efímeres als patis

Festival Insòlit. Intervencions artístiques efímeres als patis

Entre el 6 i el 9 de juliol s'està duent a terme "Insòlit", el festival d'intervencions artístiques efímeres als patis de Palma amb la intenció de posar en relació patrimoni arquitectònic, cultura i creativitat.

Quatre dels més emblemàtics patis del barri antic de Palma: Can Verí, Can Oms, Cal Comte de la Cova i Cal Marquès de la Torre, són l'escenari de les intervencions artístiques realitzades per M. Clara Riera, Arnau Vergés, Jordi Casas; alumnes del ESDIB; André Castro Vasconcelos; i Carmen Torres i Pau Sarquella, respectivament.

Aquest projecte permet redescobrir la història i l'arquitectura de cada un dels patis seleccionats, referents significatius de les antigues cases senyorials de Palma, al mateix temps que proposa una interactuació entre l'espectador i els nous creadors plàstics dinamitzant la vida cultural urbana de la ciutat.

Destaca la intervenció realitzada per l'arquitecte portuguès André Castro Vasconcelos (Porto, 1979) a Cal Comte de la Cova, en la que es fa palesa la seva voluntat de construir espais amb materials no convencionals, principalment peces de vestir, qüestionant l'essència del que és l'arquitectura, i aconseguint, en aquest procés, obres d'una gran bellesa plàstica.

A banda de les intervencions als patis, en el marc del festival es projecten altres activitats com una ruta guiada, un cicle de conferències, i un acte a mig camí entre la performance i el work in progress, en el que l'artista Joan Ramis SINEV començarà el muntatge de l'obra Taula General al pati de l'Estudi General Lul·lià en commemoració de l'Any Llull, mentre els visitants podran contemplar la seva obra "El Cavaller".

A proposta de la Plataforma d'Iniciatives per a l'Acció Cultural La Insòlita, associació que neix amb l'objectiu de transformar la mirada dels residents i visitants sobre les Illes Balears, mostrant de manera participativa el valor patrimonial de les illes, i visibilitzant al mateix temps la creativitat dels artistes locals, aquest festival està organitzat pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, amb el suport d'altres institucions com l'Ajuntament de Palma, la Universitat, el Col·legi Oficial d'Arquitectes, i l'Escola de Disseny de les Illes Balears.

(*) Ciceró dArt

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal