Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

La Societat l’Amistat acull una exposició dedicada a Casademont Le vieux

La Societat l’Amistat acull una exposició dedicada a Casademont Le vieux
bonart cadaqués - 14/07/16
Del 30 de juliol al 19 d’agost la Societat l’Amistat de Cadaqués acull una exposició de Casademont Le vieux (Barcelona 1923–Girona 2007) artista que va viure gran part de la seva vida a Cadaqués i també al municipi de La Pera, al Baix Empordà, on va passar els seus últims anys. La inauguració de la mostra tindrà lloc el 30 de juliol, a les 19.30 h.  
Per aquesta exposició, que es organitzada per l’Ajuntament de Cadaqués i la Societat l’Amistat de Cadaqués, s’edita un catàleg escrit pel crític d’art Daniel Giralt-Miracle, que comenta: “... una capacitat contemplativa que el va allunyar de qualsevol extremisme plàstic fins a portar-lo a renunciar a un llenguatge d’arrel impressionista per a endinsar-se a partir del 1946 en un món de sensacions i de reflexions, gairebé de meditacions, sobre el paisatge...” 

Casademont té una obra molt personal de paleta austera i molt rica en matisos, reflectint el paisatge, en el seu sentit més ampli. A l’exposició s’hi poden veure obres d’aquestes terres de l’Empordà i de Cadaqués.

Guardonat amb diversos premis entre els quals la Creu de Sant Jordi, atorgada l’any 1994, també fou Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Realitzà nombroses exposicions aquí i a l’estranger.  

Realitzà nombroses exposicions individuals i col·lectives i exposà a les principals galeries d’art d’aquí i de l’estranger. La seva obra s’ha pogut veure a París, Roma, Düsseldorf, Viena, Graz, Basilea, Zuric, i a Los Ángeles, Nova York, San Francisco. També a Tokio i Taiwan.

Paral·lelament, cultivà  el gravat, el disseny i la ceràmica i la seva capacitat per a l’escriptura el dugué a publicar llibres.

La seva obra es pot veure a nombrosos museus d’art, entre els quals el Museu d’Art Modern de Barcelona, el Museu del Louvre -Gavinet des Étampes- París, el Museu Dalí de Florida, el Museu Nacional de Graz, el Museu-Pinacoteca del Monestir de Montserrat. Compta amb nombrosa bibliografia i filmografia al voltant de la seva persona i la seva obra.

Han escrit sobre ell i la seva obra M.R. Cruells, A. Cirici Pellicer, J.M. Garrut, Rafael Manzano, Sempronio, Luis de Lázaro Uriarte, Julio Trenas, M.D. Muntané, Francesc Galí, J. Cabot Llompart, J.J. Tharrats, Gaspar Sabater, Alfonso Muñoz, Jaume Sobrequés i Daniel Giralt-Miracle. 

Entre d’altres premis, obtingué el premi de gravat en el Saló de la Tardor de la ciutat de Palma de Mallorca. Primera medalla de gravat en la V Mostra Internazionale de Lugano (Suissa). Primer premi de gravat en el XIV concurs d’Art de Girona, d’àmbit nacional. Figura en els catàlegs dels anys 1962,1967 i 1968 del Saló de Maig.

Entre las distincions que li han estat concedides, a més de La Creu de Sant Jordi, hi ha la Medalla d’Or - Sala de l’ Hotel de Ville de Vichy, la de President Honorari a l'Academie du Vernet, la de fill adoptiu de l’ Estat d’Estíria a Graz (Austria). 

     
Impremta Pages - banner-180x178Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88