FCC-Segell-banner4
Bennassar Cerdà guanya la Beca DKV-Es Baluard de creació videogràfica

Notícies

Bennassar Cerdà guanya la Beca DKV-Es Baluard de creació videogràfica

bonart palma - 15/07/16
180x180 Banner-FERIARTE-Aon-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonart
Joan Bennassar Cerdà (Palma, 1991) ha estat reconegut amb la Beca de Producció a la Creació Videogràfica DKV-Es Baluard per la seva obra The sun is gone but we still have the view. Gràcies a aquest reconeixement, Bennassar exposarà la seva obra a Es Baluard a partir de novembre del 2016 i rebrà la beca, que té un valor de 5.000 euros.

En aquesta tercera edició s'han presentat un total de 88 projectes, d'entre els quals el jurat ha triat el de Bennassar per la qualitat i compromís de la proposta, que manté coherència amb la línia oberta en aquestes beques audiovisuals, tenint en compte la sintonia dels llocs i l'evolució de l'ésser que els habita.

The sun is gone but we still have the view examina la relació entre natura i cultura, investigant les implicacions ecològiques, econòmiques i polítiques del nostre compromís amb el món material per tal de facilitar una nova comprensió de les estructures i sistemes que regeixen el nostre entorn .

Els escenaris de l'obra són: una cúpula a Alemanya; una antiga fàbrica de zepelins de l'URSS, on s'ha recreat íntegrament un illa tropical del Pacífic; unes coves a Mallorca il·luminades amb llums de neó i on es realitzen concerts de música clàssica cada dia enmig d'un llac subterrani; i una gran estació d'esquí al desert de Dubai. Per tot, l'obra és representativa de Joan Bennassar Cerdà, un dels artistes emergents de l'Estat espanyol que, des del conceptual, integra diferents discursos on les maneres d'habitar i entendre l'espai són fonamentals.

La tercera edició de la Beca de producció a la creació videogràfica ha comptat amb el següent jurat: Javier Hontoria (comissari i crític d'art),Tania Pardo (comissària i crítica d'art), Nekane Aramburu (directora Es Baluard), Alicia Ventura (assessora i comissària Col·lecció DKV) i Joan Baptista Peiró (comitè assessor Col·lecció DKV). A més, s'han mantingut com a assessors de valoració els membres de les anteriors edicions: Glòria Picazo (comissària i crítica d'art) i Pedro Ortuño (artista, director i professor titular de la Facultat de Belles Arts de Múrcia)

La Beca de Producció a la Creació Videográfica DKV-Es Baluard admetia en aquesta edició projectes específics, originals i inèdits, que no haguessin estat editats o premiats anteriorment. L'ajuda es du convocant des del 2014 i hi han participat més de 140 artistes. En les anteriors edicions van resultar guanyadores les obres (Preposición) La Habitación (2014), d'Elssie Ansareo i Alaitz Arenzana, i Skyline (2015), de Javier Artero.

Mentre que l'obra de les artistes Elssie Ansareo (Mèxic DF, 1979) i Alaitz Arenzana (Bilbao, 1976) va ser rodada el 2014 amb interns de l'Hospital Psiquiàtric de Zamudio a Biscaia, Skyline, de Javier Artero (Melilla, 1989), va ser enregistrada a l'Hospital de Dénia Marina Salut i es va centrar en la idea d'horitzontalitat aplicada a la visió del paisatge natural o artificial. Ambdues obres van ser projectades a Es Baluard a finals del 2014 i 2015, respectivament.

La col·laboració de DKV Seguros amb Es Baluard està integrada al programa d'art ARTERIA DKV, a través del qual DKV Seguros promou diferents accions dirigides a fomentar la creació artística, com una via de comunicació i expressió, motor de salut i forma de potenciar el desenvolupament personal. El programa ARTERIA DKV inclou també la Col·lecció DKV, que compta amb prop de 550 obres realitzades per 225 artistes espanyols, el concurs "Fresh Art" dirigit a estudiants preuniversitaris i que està actualment en procés de recepció de candidatures; i la càtedra d'empresa "DKV Arte y Salud" en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV) que contribueix a la formació i difusió de nous artistes.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner