Expo Josep Coll 2022 baner
Obert València prepara la quarta edició

Notícies

Obert València prepara la quarta edició

bonart valència - 29/07/16
220317_Verdu_Bonart-180x180Eude, generic
L'Associació de Galeries d'Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LaVac) presenta el mes de setembre la quarta edició d'Obert València, l'esdeveniment que dóna el tret de sortida a la temporada expositiva en 18 galeries valencianes. Amb l'objectiu de trencar barreres entre el públic i l'art contemporani i fomentar el col·leccionisme, LaVac organitza un cap de setmana d'esdeveniments culturals el 30 de setembre i 1 d'octubre per valorar la cultura i apropar l'art contemporani al ciutadà.
Durant dos dies, 30 de setembre i 1 d'octubre, les galeries acolliran l'ARCO Gallery Walk, un esdeveniment en el qual es recorreran les galeries valencianes amb visites guiades per entendre el funcionament i la història d'aquests espais. Patrocinada per ARCO i organitzada per l'Associació Valenciana d'Educadors de Museus (AVALEM), els ARCO Gallery Walks són rutes per les galeries de la ciutat de València que podran realitzar-se en sessions amb horari especial. La inscripció per participar en aquestes visites és gratuïta i s'ha de fer a través d'Internet com en els anys precedents.

Les galeries participants en Obert València seran: Luis Adelantado, Benlliure, Alba Cabrera, espaivisor, Mister Pink, Del Palau, Paz y Comedias, Punt-Àrea 72, Galeria 9, Aural, Isabel Bilbao, Rosa Santos, Set Espai d'Art, Espai Tactel, Thema. Com a novetat, en aquesta quarta edició, Shiras, Plastic Murs i Pepita Lumier s'uneixen a les galeries participants.

Durant aquestes tres edicions, Obert València s'ha convertit en una de les cites de referència per a col·leccionistes i en aquesta edició es planteja com a objectiu animar al col·leccionisme local i nacional i transmetre el valor de l'art per a l'empresa, com passa en altres ciutats espanyoles i europees. Per a això, Col·lecciona, plataforma per al foment del col·leccionisme privat del nostre país i Ètica Patrimonis EAFI, dedicada a la gestió patrimonial i d'inversions, realitzaran una taula rodona a la Fundació Bancaixa dins de la programació oficial d'Obert València. L'assistència a la taula rodona es realitzarà sota invitació.

El Opening, l'obertura de portes per gaudir de les exposicions serà el dia 30 a les 17.00h quan desenes de galeries valencianes realitzaran l'obertura simultània de la temporada. En acabar, l'IVAM acollirà la festa de lliurament dels quatre premis d'Obert València.

L'inici de la temporada expositiva porta a València el millor de la programació nacional i internacional de les galeries, ja que LaVac, mitjançant Obert València, convoca quatre premis en la seva aposta per la professionalització del món de l'art: Premi a la Millor exposició d'obertura atorgat per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana i tres premis d'adquisició d'obra per entitats privades patrocinats per DKV, la Fundació Hortensia Herrero i Gandia Blasco. Un jurat especialitzat visitarà les exposicions per atorgar el premi a la millor exposició. L'assistència a la festa de lliurament de premis es realitzarà sota invitació.

Et poden
Interessar
...

Banner_817x68_01