728x90

Exposicions

La cultura del viatge a través de grans fotògrafs al museu d'Osca

La cultura del viatge a través de grans fotògrafs al museu d\'Osca
bonart osca - 17/01/20

La Diputació Provincial d'Osca (DPH) inaugura aquest divendres a les 19:00 la mostra col·lectiva Geografies de el viatge a la sala d'exposicions. Aquest projecte expositiu, emmarcat en programa de la imatge Visiona, uneix nou treballs artístics de l'àmbit nacional i internacional que reflexionen sobre el viatge des de diferents perspectives. Hi participen dos guardonats amb el Premi Nacional de Fotografia com Ouka Leele i Cristina De Middel, membre més de la prestigiosa agència Magnum Photos. Els noms propis no són els únics al·licients; també hi ha videoprojeccions que endinsen a l'espectador en experiències que mai va imaginar.

És una mostra "de gran nivell artístic", segons destacava Pedro Vicente, comissari de l'exposició i director de el programa Visiona. Ressalta que aquesta mostra artística conté diversos projectes que s'exposen per primera vegada a Espanya, en referència a 'The people' s view 'de Rein Jelle Terpstra que narra amb fotografies i audiovisuals com va viure la població nord-americana el pas de l'tren fúnebre de l'assassinat senador i candidat presidencial Robert F. Kennedy o les fotografies que va prendre Ouka Leele a la Catedral de Jaca a pelegrins de el Camí de Santiago al seu pas per Aragó.

Ella no és l'única que es fixa en el Camí de Santiago. També el fotògraf afincat a Aragó Ricardo Calero centra el seu projecte 'Camí ... pensaments' en aquest trajecte al seu pas per Aragó. Ell no fotografia persones, sinó paisatges. Es tracta d'una invitació a reflexionar sobre els passos que es donen i sobre el camí, restant protagonisme a la destinació de el viatge. Ell argumenta que va fer els 100 km d'anada i després de tornada per constatar que "l'important no és caminar ràpid cap a on volem anar, sinó gaudir de el lloc que estem travessant”.

En total, set artistes, un col·lectiu artístic i una selecció de el fons documental de la Farm Security Administration (FSA) completen una panoràmica d'històries que es desprenen de l'concepte generalment acceptat de el viatge per situar-lo en l'ADN de l'ésser humà i mostrar els beneficis, les dificultats o les contradiccions que comporta l'acte de viatjar, sobretot en zones en conflicte o en els quals l'emigració és el pa de cada dia.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px