FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Lo tros" d'Andrei Moldovan a Terracota

bonart la galera - 04/08/16
Baner_Esteva_Bonart_360x356Revista_Bonart_Banner_180x180px_logo
Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera participa, una vegada més, del cicle "Ebre, Art & Patrimoni" –programa que s'alterna bianualment amb "Ebre, Música & Patrimoni" que es va engegar l'any 2014– organitzat per la xarxa territorial de museus i equipaments patrimonials del SAM (Servei d'Atenció Museística) de les Terres de l'Ebre que encapçala el Museu de les Terres de l'Ebre i el Departament de Cultura.

L'edició d'aquest any està dedicada a l'Art i concretament a la fotografia. Per això sis equipaments (Amposta, Corbera d'Ebre, la Galera, el Mas de Barberans, Tortosa i Ulldecona) acolliran una exposició de fotografia que tindrà com a nexe comú el territori i també les persones que el conformen, sota el lema "Territori fotogràfic, memòria viva".

El Museu Terracota hi participa a través d'una exposició de fotografia d'Andrei Moldovan, titulada: Lo tros. Andrei Moldovan és de Romania, tot i que des del 2004 viu a Sant Carles de la Ràpita. Des de 2006 experimenta amb la fotografia, va estudiar a ESARDI Disseny d'Interiors, encara que la seva formació ha estat sobretot autodidacta i des del 2012 realitza treballs fotogràfics en l'àmbit professional per a empreses i particulars.

Les imatges d'Andrei Moldovan que conformen Lo tros, són paisatges de les Terres de l'Ebre, paisatges humanitzats a través de les activitats agrícoles, pesqueres i ramaderes. Paisatges transformats, modificats, polits i conreats per la mà de l'home amb l'objectiu de donar uns fruits. De la terra: les olives i el valuós líquid daurat, l'oli. Verdures de l'horta, arròs, etc. del mar: musclos, peix, etc. i de la cura dels animals: tot tipus d'aliments. Andrei ressegueix a la terra i a l'home, la confluència de tots dos culmina amb tota una oferta de productes abundants i deliciosos, mostra clara de la riquesa de les nostres terres, tant en paisatge com en humanitat.

Andrei copsa l'esforç i la duresa, generació rere generació, del treball a la terra, al mar o tenint cura dels animals, però, també, l'amor, la fermesa i la perseverança dels homes per extreure'n tot el millor.
Imatges belles, extraordinàries i sublims que transmeten al detall l'encant natural, cultural i estètic dels nostres paisatges però també els sentiments, el caliu humà i l'amor que professa l'home al nostre territori. En definitiva, ens endinsa en un món superb tan estètic com emocionalment gràcies a la seva acurada tècnica.

Podreu veure l'exposició, a l'espai dedicat a exposicions temporals del Museu Terracota (baixos de l'Ajuntament de la Galera) des del dia 9 d'agost que s'inaugura a les 21,30 hores, en el marc de la Festa Major de la Galera fins a l'11 de setembre.

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner