BannerFCC_Bonart

Exposicions

La Galeria Out of Àfrica presenta "Love, Always & Everywhere"

La Galeria Out of Àfrica presenta \
Eude, genericthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
bonart - sitges - 10/08/16
La Galeria Out of Àfrica de Sitges presenta del 13 d'agost al 29 de setembre, Love, Always & Everywhere. L'exposició aplega un conjunt de 15 obres dels artistes Rafiy (Benín, 1979) i Méné (Costa d’Ivori, 1977).

La selecció de peces reuneix obres realitzades a l’oli de mides diferents sobre paper, tela o plàstic reciclat.

La investigació artística de Rafiy se centra en la memòria. Compromès amb l’actualitat, concep la seva obra com un mitjà per ordenar el caos de la vida real, per lluitar contra l’oblit, per mantenir la memòria. En la pintura de Rafiy hi ha rostres, símbols, senyals i xifres que es barregen com si es tractés d’una partitura de formes i de colors. L’artista combina materials de la vida quotidiana, com ara el mar de cafè o el rovell, amb materials més tradicionals, com ara l’oli i els pigments naturals.

La visió artística de Méné pren com a base la idea que en els inicis hi havia la innocència i la puresa. Aquesta visió de les coses guia l’artista en el seu treball i el porta al minimalisme de les formes i a la sobrietat dels colors. Méné necessita expressar-se amb la matèria tot utilitzant diferents suports i pigments: terra, caolí, sorra, escorça… Fons i formes constitueixen un conjunt en una dinàmica de matèries fusionades, quadres en què l’amor i l’odi es toquen per formar “un tot”, com la humanitat. Els colors es combinen a través de simfonies cromàtiques. Les línies prenen cos mentre els colors es converteixen en sentinelles sobre suports que es reafirmen. En les seves obres l’amor i l’odi no s’enfronten, sinó que s’uneixen perquè triomfi la vida.

A les imatges, a dalt, Sèrie Migració, de Rafiy i a sota, The Earth Song de Méné.

Et poden
Interessar
...