Expo Josep Coll 2022 baner
Conversa amb Ouka Leele a Foto Colectania

Notícies

Conversa amb Ouka Leele a Foto Colectania

bonart barcelona - 17/01/20
220317_Verdu_Bonart-180x180La-Galeria-201602-recurs
Foto Colectania organitza una Conversa amb Ouka Leele, una de les fotògrafes que participa en l'exposició 'La Moguda. Crònica d'una agitació '. El 21 de gener de 2020 Foto Colectania acollirà una activitat organitzada amb Ouka Leele, amb motiu de l'exposició "La Movida. Crònica d'una agitació "i la presentació de el nou número de la revista La Maleta de Portbou, que li dedica la seva secció Galeria.

La Fundació Foto Colectania, gràcies a la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell, ha inaugurat avui l’ exposició ‘La Movida. Crònica d’una agitació. 1978-1988’, comissariada per Antoine de Beaupré, Pepe Font de Mora, Irene de Mendoza i coproduïda per Foto Colectania i Les Rencontres d’ Arles.
L’exposició arriba a Barcelona després d’haver pel cinquanta aniversari del festival de fotografia més important del món, Les Rencontres d’Arles, on va obtenir gran èxit de crítica i públic. Precisament l’obra escollida pel cartell del festival va ser una imatge de la fotògrafa Ouka Leele.

Alberto García-Alix, Ouka Leele, Pablo Pérez-Minguez i Miguel Trillo van formar part de La Movida, van conviure i es van trobar en ambients molt diversos, però el més excepcional és que cadascú la va viure i la va fotografiar amb una energia irrepetible, apropant-se des de pols radicalment diferents.

L’exposició presenta una polifacètica mirada sobre aquest moviment, en la que es podran contemplar extraordinàries fotografies d’època de tots els autors, autèntiques joies com les còpies d’època de García-Alix, els originals acolorits d’ Ouka Leele, o els cibachromes de Pérez-Mínguez i Miguel Trillo. A més, la mostra inclou una selecció de materials com vinils, fanzines o cartells, així como una projecció d’ actuacions musicals, que complementen els universos fotogràfics dels fotògrafs amb altres àmbits als quals es van vincular, com ara la música o el cinema.

A la imatge, obra d'Ouka Leele (detall).Et poden
Interessar
...

Banner_817x68_01