FCC-Segell-banner4
Chus Martínez redescobreix l\'obra de Jorge Ferré al nou espai LAB 36

Exposicions

Chus Martínez redescobreix l'obra de Jorge Ferré al nou espai LAB 36

bonart barcelona - 23/08/16
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner_SantiMoix_Bonart_180x180
LAB 36, el nou espai obert a l'experimentació artística de Barcelona (Trafalgar, 36), inaugura oficialment el dia 15 de setembre a les 19.30 h. amb una exposició comissariada per Chus Martínez. En la mostra "La Insistència", Chus Martínez desvetllarà l'obra de Jorge Ferré, un artista que torna a l'escena artística de la ciutat amb un llenguatge plàstic propi després de mantenir-se allunyat durant molts anys.

Jorge Ferré (Barcelona, 1957) assegura que "la meva obstinació principal ha estat en el taller. Dins, no fora. Per mi és aquí on han sigut les coses importants, fruits del diàleg i el treball constant amb la pintura". Així, la seva obra es converteix en una aposta per un llenguatge independent, articulat al marge de tendències. Indaga en la introspecció com a base d'una creació depurada i que explora entre la construcció i l'essència d'allò pictòric.

Chus Martínez va tenir la seva primera trobada amb l'obra de Jorge Ferré a l'estiu de 1998. Des d'aquest moment, l'obra li va agradar molt però li va semblar difícil situar el seu treball en el context plàstic contemporani d'aquest llavors. Anys més tard, mentre realitzava un projecte para Documenta 14, va decidir reprendre el tema i veure el treball de Ferré d'una manera diferent. "Veig en l'obra de Jorge un estudi de com pensem el nostre temps i de com construïm formes recurrents de reconeixement que ens ajuden a formar part d'un grup, d'una tendència, d'una identitat", assegura Chus Martínez. També comenta que el treball de Ferré té una força de no ser contemporani i no voler assimilar-se, sinó més aviat insistir en una idea de la imatge que és alhora simple i poderosa.

Amb aquest tipus de projectes, LAB 36 cerca fer apostes cada vegada més propositives per a la ciutat, i menys previsibles i enfocades al mercat. "La Insistència" es converteix en una prova que existeix pintura de qualitat en els llocs més inesperats, que aquest mitjà segueix estant allí i que molts artistes encara la respecten i la consideren el seu canal més poderós per transmetre sentiments plàstics.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura