MG_Bonart-1280x150p

Notícies

Marta Marín-Dómine, nova directora del Born Centre de Cultura i Memòria

Marta Marín-Dómine, nova directora del Born Centre de Cultura i Memòria
bonart barcelona - 31/08/21
Marta Marín-Dómine (Barcelona, 1959) ha estat escollida per dirigir el Born Centre de Cultura i Memòria a partir d'aquest setembre, després que s'hagi culminat el concurs públic per a cobrir aquesta plaça, inciat l'abril de 2021. Doctora en Estudis de la Traducció i Interculturalitat, llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona, i especialista en temes de memòria i cultura, Marín-Dómine assumirà el càrrec a mitjans de setembre, assumint l'encàrrec de direcció dissenyat per la Regidoria de Memòria Democràtica i l'ICUB.

S'ha valorat la seva experiència en la reflexió sobre les polítiques públiques de memòria des de la perspectiva que memòria i cultura constitueixen una unitat, i el seu encaix en l'Estratègia el Born CCM 2023. Lloc, ciutat i memòria, que és el marc de referència del concurs públic. En aquest sentit, tal com assenyala ella mateixa, en el Born CCM hi "conflueixen diversos objectius: un espai polivalent de conservació i valoració del patrimoni, la transmissió de coneixements entorn de la memòria, l'aproximació de la memòria com a fenomen polític i social, i per tant, cultural".

Marín-Dómine ha estat fins ara directora del Centre d'Estudis sobre Memòria i Testimonis Laurier (CMTS), del Canadà, un espai d'exploració de la memòria creat el 2013 centrat en la investigació interdisciplinària i de confluència per a acadèmics i artistes que treballen en l'àmbit de la representació de la memòria i els estudis testimonials. Marín-Domine exerceix també la docència en Literatura Peninsular a la Wilfrid Laurier University de Waterloo.

Va ser premi Ciutat de Barcelona 2019 d'assaigs, ciències socials i humanitats pel seu llibre Fugir era el més bell que teníem (El vol era el més preciós que teníem), un relat biogràfic com a exercici de memòria col·lectiva sobre l'exili, el desarrelament i la ciutat de Barcelona.

La nova directora del Born CCM ha col·laborat amb grups de recerca sobre Memòria i Literatura Testimonial a la Universitat de Barcelona i a la Université Paris-Sorbonne. Autora dels documentals Argentinians in Toronto i Mémoire juive 1932-1945, també és la creadora de la instal·lació artística Je vous offre les oiseaux / Us ofereixo els ocells (MUHBA 2017), encarregada pel Comissionat de Memòria de l'Ajuntament de Barcelona en homenatge a les víctimes dels camps nazis.
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)inclassificables

Et poden
Interessar
...