BONART_1280x150

Exposicions

"Paisatges d'excepció" de Gabriela Bettini a la Galeria Silvestre

\
bonart madrid - 08/09/16
A Paisatges d'excepció, mostra que es podrà visitar a la Galeria Silvestre del 15 de setembre al 16 de novembre del 2016, Gabriela Bettini compon un univers d'imatges aparentment similars a partir de referents diferents i utilitza la pintura per conformar un petit atles en què entrellaça tres grans idees: el paisatge en la pintura, l'ecologia i el binomi lloc / memòria.
La mida de la peça central aprofita les dimensions de la galeria, que es veu ampliada mitjançant la creació d'un espai dins d'un altre. El quadre recrea les parets de l'estudi de l'artista, en què pengen diverses imatges: aus exòtiques i paisatges estranyament bucòlics alineats en files horitzontals, que construeixen una mena de mapa visual, com si l'autora busqués algun tipus de lògica en la comparació de les imatges. La bellesa sembla ser alguna cosa comú entre elles.
També el fet que totes descriguin un clima tropical, tal com anuncia el lloro que les presideix. No obstant això, la fila superior està composta d'imatges paradisíaques trobades en diversos llocs web d'empreses extrtactivistes que operen al Brasil, Hondures, Colòmbia i Filipines (alguns dels països més perillosos per als que defensen el medi ambient), i que mostren els esforços de aquestes multinacionals per promocionar-se a través de la seva "responsabilitat ecològica i social".
Els paisatges de la línia inferior tenen un caràcter diferent. Són imatges dels llocs on s'han trobat els cossos de dones activistes mediambientals que defensaven l'entorn, una manera de vida respectuós amb els recursos naturals locals i un altre model de societat. També formen part de l'exposició dues pintures de menors dimensions. En cadascuna d'elles, un paisatge es superposa a un altre. Novament, l'artista uneix dos llocs que tenen orígens diferents. Els paisatges de fons recreen pintures del segle XIX d'artistes europeus a Amèrica Llatina i les imatges que es superposen mostren llocs que van ser punts de conflicte mediambiental.
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014inclassificables

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1