BannerFCC_Bonart
“Subtil” a l’espai 3er Esquerra de CoEspai

Exposicions

“Subtil” a l’espai 3er Esquerra de CoEspai

bonart girona - 12/09/16
Nial nou-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El dia 15 de setembre a les 19.30 h. CoEspai acull la inauguració de la primera de les exposicions que conformen l’edició del cicle expositiu 2016 de l’Espai 3er Esquerra. Comissariat per Sol Riera i sota el títol 
de “Subtil”, el cicle finalitzarà el mes de desembre, un cop realitzades tres exposicions individuals consecutives, dedicades a les artistes Estel Ciurana, Mar Serinyà i la Wäwä, respectivament.

Els cicles expositius

En consonància amb les dues edicions anteriors –”Traspassar la Línia”, comissariat per Azahara Cerezo (2014) i “Realitats Alterades”, comissariat per Rita Andreu (2015)-, la línia curatorial de “Subtil” es formula en sintonia amb els valors del projecte de l’Espai 3er Esquerra, nascut de la voluntat de dotar a la ciutat de Girona d’un espai on generar sinergies i complicitats no sols entre l’art i el públic, sinó també entre comissaris, gestors culturals i artistes locals. A més, en aquesta ocasió, s’afegeix un altre grau de complicitat, doncs no és casualitat que totes les participants del cicle siguin dones en un sector que, com tants altres, encara es troba fortament masculinitzat.

Tal com assenyala el títol, “Subtil” pivota entorn de les essències imperceptibles que desprèn (la representació d’)un cos, a partir de la posada en relació de tres artistes (dones) que, tot i emprar perspectives i tècniques diferents, fan del cos el centre de la seva pràctica artística.

Sibil·lina, d’Estel Ciurana: exposició, llibre d’artista i activitat

En el cas d’Estel Ciurana (Llagostera, 1986), una fotògrafa emergent de trajectòria prometedora que dóna el tret de sortida al cicle, és precisament la tematització del
cos femení la que funciona com a element vertebrador del conjunt de la seva obra. En concret, a Sibil·lina, el projecte que ha concebut expressament amb motiu del cicle, Ciurana posa en qüestió les estratègies (auto)representatives del cos, en presentar-se de manera intermitent en un entorn pretesament psicodèlic. Un joc entre la realitat i la simulació, la desaparició i la impregnació, que no deixarà indiferent a ningú.

Aquesta idea es veu enriquida amb la publicació d’un llibre d’artista, editat per Rita Andreu, comissària i editora de Realitats Alterades (2015), que conté 7 obres fotogràfiques específiques que dialoguen amb les exposades i una peça musical en consonància composta pel músic Eduard Rojas. La publicació, d’edició limitada, pot ser adquirida de forma individual, a un preu de 15 €, o en conjunt amb les dues altres publicacions –dedicades als projectes de la Mar Serinyà i la Wäwä, respectivament- per 35 €.

Dins del marc de l’exposició, també s’ha programat la realització d’un taller familiar en què, sota la coordinació i animació de la mateixa artista i la gestora cultural Olga Taravilla, els nens i nenes podran crear-se el seu propi espai d’aparença alterada i reflexionar al voltant de la pròpia imatge. L’activitat es desenvoluparà el dia 1 d’octubre, d’11 a 13 h. Cal inscripció prèvia.

L’exposició “Sibil·lina”, d’Estel Ciurana, es podrà visitar a l’espai 3er Esquerra d’11 a 14 h i de 16 a 19 h fins el proper 13 d’octubre.

Et poden
Interessar
...