Expo Josep Coll 2022 baner
Comença la XXIX edició de l\'octubre picassià a Màlaga

Notícies

Comença la XXIX edició de l'octubre picassià a Màlaga

bonart màlaga - 22/09/16
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
La inauguració de l'exposició El general Picasso. Militar i dibuixant marca el començament de la XXIX edició de l'octubre picassià a Màlaga, la programació ha estat presentada per l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre; la regidora de Cultura, Gemma del Corral; i el director de l'Agència Pública per a la gestió de la Casa Natal de Pablo Ruiz Picasso i altres equipaments museístics i culturals, José María Luna.

Un ampli programa d'activitats dóna forma a la XXIX edició del octubre picassià a Màlaga, que a més de l'exposició dedicada al general Juan Picasso, cosí de la mare de Pablo Ruiz Picasso, i comissariada per Rafael Inglada, comptarà moltes altres propostes. Així, es desenvoluparan conferències, teatre, activitats en biblioteques, un taller d'investigació, intervencions urbanes i la presentació d'una nova publicació de la Fundació.

La Fundació Picasso-Museu Casa Natal també col·labora amb altres museus cedint obres per celebrar el 135 aniversari del naixement de Picasso: Hereus de Juan Picasso González, Museu Picasso de Barcelona, ​​Museu del Prado i Centre Geogràfic de l'Exèrcit són alguns dels noms del total de 22 prestadors de la mostra.

El general Picasso. Militar i dibuixant és la primera exposició consagrada a aquest personatge malagueny. Això li confereix un valor sentimental triple: per ser la seva ciutat natal a on s'obren les portes; per ser la plaça de la Mercè el lloc escollit, i perquè és la Fundació Picasso. Museu Casa Natal què ha pogut dur a bon terme aquesta idea.

Mai fins llavors s'havien exhibit aquests treballs, i mai una exposició com El general Picasso ha aportat tal quantitat de documents inèdits. Els cent dibuixos que s'exposaran d'índole personal són essencialment els que prevalen en l'exposició que van des de la infància malaguenya fins als seus anys finals, objectes (els seus xarreteres i la famosa Laureada), documents d'ascensos, plànols, nomenaments o premsa de l'època entorn de la seva figura.

Tres conferències conformen el seminari El general Picasso i la crisi de la Restauració que tindran lloc en el marc d'aquesta edició del octubre picassià. La primera, el dimarts 8 de novembre, estarà a càrrec de l'historiador Joan Carles Losada: Les guerres del Marroc. La segona, Els dibuixos marroquins dels Picasso, serà impartida el 9 novembre pel investigador Rubén Ventureira. La tercera, Juan Picasso González i el desastre d'Annual, serà el 10 amb Antonio Bravo Nieto, Director Centre UNED Melilla.

Totes elles tindran lloc a la sala d'actes de la Fundació Picasso. Casa Natal a les 20h. Com a element visual atraient, aquest octubre picassià comptarà, a més amb intervencions urbanes com la instal·lació artística titulada "Corrent a raig" formada per diversos milers de coloms de paper a la façana de la Fundació Picasso. Casa Natal, acompanyada per la col·locació de coloms a les façanes i locals comercials de la plaça i un taller de papiroflèxia.

Al programa de l'octubre picassià s'inclourà la presentació del llibre Vuit visions sobre l'obra de Picasso, coordinat pel degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Màlaga, Salvador Haro. Aquest llibre és el cinquè volum de la col·lecció "Assajos", i recull vuit estudis d'altres tants investigadors malaguenys al voltant de Picasso.

La presentació tindrà lloc en el Saló d'actes de la Fundació Picasso. Casa Natal. S'incorpora al octubre picassià l'animació teatral La Nit Habitada que tindrà lloc el 22 d'octubre a la Fundació Picasso. Casa Natal de 18 a 22 h, a càrrec de la companyia La Corte Bufonesca. Els personatges seran el general Juan Picasso González, María Picasso López i el seu espòs José Ruiz Blasco.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]