SAC-Bonart-817x88

Biblioteca

La Diputació de Girona edita un llibre sobre els germans Civil

bonart Girona - 23/09/16
La Diputació de Girona edita un llibre sobre els germans Civil
Baner_Fontcuberta_Bonart_360x356pxBaner_Enkaoua_Bonart_360x356px
El dia 27 de setembre, a les 20.00 h, a l’Auditori de la Casa de Cultura de Girona tindrà lloc la presentació del llibre Quan la música esdevé passió. Els germans Francesc i Joseph Civil, de Lluís Brugués i Albina Varés, editat per la Diputació de Girona.

El llibre recull la trajectòria humana i artística dels germans Francesc i Joseph Civil, personatges clau de la música a Girona i a les seves comarques, i es publica coincidint amb l’acabament de la commemoració del vint-i-cinquè aniversari del traspàs de Francesc Civil (1895-1990), fundador d’una escola de música oficial que es va acabar convertint en l’actual Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.

Els dos autors, Brugués i Varés, han traçat amb profunditat les dades biogràfiques dels dos germans, organistes, compositors i professors de música, i ens presenten, degudament catalogada, la seva obra compositiva i el seu extens i interessant epistolari, i en el cas de Francesc Civil, els seus treballs d’investigació musicològica i periodística.

La presentació d’aquesta nova publicació comptarà amb la participació d’Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; de Joaquim Nadal, historiador, i de Lluís Brugués i Albina Varés, autors del llibre.

El llibre
L'autor del prefaci del llibre, el musicòleg Josep Maria Gregori, explica que el llibre està escrit «amb un llenguatge directe i amè», i que esdevé un ineludible punt de partida per a nous treballs centrats en la figura de Francesc i Joseph Civil. De fet, el llibre s’ha escrit per fer accessible a tota la comunitat musical (professors, estudiants, orquestres, cantants i instrumentistes) l’obra dels germans Civil a fi de difondre-la i posar-la a l’abast de tothom.

La gran vocació i capacitat musical de Francesc i Joseph Civil els va portar ben aviat a París, que a començaments del segle xx era la ciutat de referència a Europa en l’àmbit musical. Allà van ampliar la seva formació acadèmica i van conviure amb artistes i músics de renom. Anys després, Francesc Civil va realitzar gairebé tota la tasca professional a Girona; en canvi, el seu germà, Joseph Civil, després de la seva experiència a París, va passar la resta de la seva vida a França.

La publicació fa justícia a la memòria d’aquests dos il·lustres músics, organistes, compositors i professors de música, amb una multitud de coincidències identitàries i professionals.

Els autors
Lluís Brugués. Músic. Doctor en pedagogia. Ha estat professor i director del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona i professor i director dels cursos de postgrau en educació musical de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG).

Albina Varés. Va estudiar piano amb Francesc Civil i va obtenir el títol de professora de música pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Et poden
Interessar
...

300x600-Gaudí - Gene