banner-elscatala-817x88px
La Galeria Balaguer presenta \

Exposicions

La Galeria Balaguer presenta "Fer coses-Do things" de Víctor Jaenada

bonart barcelona - 24/09/16
Eude, genericbanner-elscatala-180x180px
La galeria Balaguer de Barcelona presenta, del 29 de setembre al 2 d’octubre del 2016, un nou projecte de l’artista Víctor Jaenada titulat Fer coses - Do things.

L’exposició aplega una obra multidisciplinària aparentment heterogènia i en diferents nivells d’emissió, amb el concepte del temps com a denominador comú de totes les peces. El temps entès àmpliament i sense complexos, des del més superficial fins al més transcendent. Les obres estan exclusivament creades per a aquesta exposició i algunes s’han realitzat in situ a la mateixa galeria.

Fer coses - Do things es revela, doncs, més enllà d’una exposició normal, com una estratègia vital i creativa que ens ofereix algunes claus per no enfonsar-nos en el temps que ens ha tocat viure. “La reafirmació vital –o la negació de la mort– és la clau per entendre la meva feina. Aquesta característica sempre la trobarem en les meves obres, latent sota capes més superficials. Aquesta pulsió és el meu motor creatiu, i com menys temps em queda de vida més precipito el meu ritme artístic i més el concentro”, explica Jaenada sobre el seu procés creatiu, i continua: “Els meus treballs se’ns presenten amb un aire radical i precipitat; però, més enllà del primer cop d’ull, es revelen com a estructures sòlides i perverses. És com una mena de burla fina a l’espectador, és com una trampa que se li tendeix, és com dir fins després mentre es pensa en la mort.”

Mitjançant pintures, murals, instal·lacions, vídeos, àudios i performances, Jaenada aborda temes com ara l’etern, el provisional, el que és immediat, repetitiu i acumulatiu des d’un prisma irònic, popular i sorprenent al que acostuma a fer l’artista.

A la imatge, detall de Rentadora, de Víctor Jaenada.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura