BONART_1280x150

Exposicions

La Fundació Joan Miró presenta la mostra fotogràfica "Lluís Maria Riera. Retalls urbans"

La Fundació Joan Miró presenta la mostra fotogràfica \
bonart barcelona - 29/09/16
Lluís Maria Riera. Retalls urbans recull una selecció de 15 imatges captades en l’entorn urbà i en els processos de muntatge i desmuntatge d’exposicions captades per Lluís Maria Riera que posen en relleu la bellesa amagada en els detalls quotidians. A través de l’objectiu de Riera, la nova mostra de l’espai de fotografia al vestíbul de la Fundació porta a l’espectador a veure de nou un paisatge habitual tantes vegades contemplat. El muntatge reuneix una selecció d’imatges trobades –o retrobades–, fragments de l’entorn urbà on Riera va saber copsar una poesia que mereix ser fotografiada.
Des de l’any 2012, la Fundació Joan Miró programa exposicions de fotografia al seu vestíbul. A partir de l’acord amb els hereus de Joaquim Gomis i la Generalitat, la Fundació s’encarrega de gestionar l’Arxiu Gomis, a més de difondre’n el fons i de potenciar l’estudi de la seva obra. Amb aquesta voluntat s’hi exposa temporalment l’obra de Gomis, alternant-la amb mostres fotogràfiques d’altres creadors.
Lluís Maria Riera, fotògraf amateur estretament vinculat amb la Fundació Joan Miró i la Galeria Joan Prats, va ser amic de Joan Miró, Antoni Tàpies i Joan Brossa, entre d’altres artistes. Com a director artístic de la Galeria Joan Prats, va organitzar exposicions de Ràfols Casamada, Perejaume, Jordi Alcaraz, Alfons Borrell o Joan Brossa, i va generar complicitats amb tots els creadors amb qui va treballar. De tarannà discret i observador, Riera va col·laborar directament amb ells en l’organització i el muntatge de les exposicions. Aquesta proximitat va conduir la seva mirada cap a una anàlisi selectiva i atenta dels detalls que l’envoltaven.
Lluís Maria Riera. Retalls urbans es pot veure a l’espai de fotografia del vestíbul de la Fundació Joan Miró fins al 15 de gener de 2017.
Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1inclassificables

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88