BannerFCC_Bonart
\

Exposicions

"Present i futur de la ceràmica" a la Llotja

bonart barcelona - 30/09/16
BONART_180x180La-Galeria-201602-recurs
L'Escola Superior de Disseny i Art Llotja del carrer Pare Manyanet, 40 de Barcelona presenta fins al 20 d'octubre l'exposició Present i futur de la ceràmica contemporània a Catalunya.

Aquesta exposició es va inaugurar el dia 12 de setembre a la seu de Sant Andreu-Sagrera de l'escola "Llotja". La mostra se suma al conjunt d'exposicions que també oferiran altres institucions culturals de Barcelona com: la Fundació Joan Miró, el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el Museu Picasso, el Sant Pau Recinte Modernista, el CCAM – Artesania Catalunya, convertint a Barcelona durant el mes de setembre en la capital mundial de la ceràmica.

Montse Altet, docent de Llotja en l'especialitat de ceràmica, ha estat una de les comissaries, junt amb Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal. Sobre l'exposició explica: "és un recorregut sobre l'evolució de la Ceràmica d'Art a Catalunya, incloent-hi les futures generacions d'artistes: els millors alumnes de les nostres Escoles d'Art, que tot just han acabat els seus estudis de ceràmica. Les obres seleccionades són, totes elles, fruit d'una poetica personal de cadascun dels participants, configurant alhora, un conjunt d'obres amb resultats excepcionals i molt diferents, un conjunt d'obres que es desenvolupen en la dialèctica entre l'interès per la idea i l'apreciació de l'objecte com a valor en si mateix."
La mostra pretén una reivindicació de la vesant més artística d'aquesta disciplina que aquests dies estarà molt present a Barcelona amb la realització del Congrés de l'Acadèmia Internacional de la Ceràmica al Museu del Disseny de Barcelona.

Tal com explica al díptic de l'exposició Núria López Ribalta, Directora Delegada de l'escola per la seu de Sant Andreu/Sagrera de "Llotja", l'exposició busca aquest reconeixement per la creació artística en ceràmica que encara no està prou consolidat: ..."malgrat que artistes universals de casa nostra com a Picasso o Miró no han deixat dubtes de les possibilitats creatives que ofereix".

Et poden
Interessar
...